• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2020

14:12

Građani u redovima ispred apoteka! Trenutno nema maski i asepsola, ali biće (VIDEO)

Podkast

Građani u redovima ispred apoteka! Trenutno nema maski i asepsola, ali biće (VIDEO)

Podeli vest

U apoteci 1. maj alkohol se prodaje pod preporukom dve bočice od po 100 grama po kupcu, trenutno nema aseposola i maski, dok se rukavice mogu kupiti, a ispred apoteke u Kralja Milana u Beogradu građani čekaju u redovima.

BEOGRAD - Upravnica apoteke 1. maj, koja posluje u okviru Apoteka Beograd, Nataša Damjanović Nikolić, rekla je za Tanjug da imaju gužva "dan i noć" i da rade bez prestanka, s obzirom na to da su dežurna apoteka.

"Tokom vikenda smo imali dva puta isporuku maski od Galenika farmacije. Maske su se prodale u toku noći. Očekujemo informaciju da li će biti nove isporuke u toku dana", kazala je Damjanović Nikolić.

Kada su u pitanju sredstva za dezinfekciju ruku, asepsol i alkohol, prema njenim rečima, ta sredstva idu u prodaju čim se pripreme.

"U toku noći su prodate naše zalihe, trenutno se proizvode nove količine. Sada imamo samo alkohol, koji se prodaje po preporuci od po dve, tri bočice od 100 grama. Prodaja nije ograničena, ali naša je preporuka da se uzimaju manje količine, da bi bilo dovoljno za sve. Imamo dovoljno svega, samo ne stižemo da proizvedemo veće količine", istakla je upravnica Apoteke 1. maj.

Asepsol će biti spremljen veoma brzo, nakon čega će početi priprema gela za dezinfekciju.

Kako kažu, apoteka ima dovoljne količine rukavica.

Građani poštuju mere prevencije, drže rastojanje i uglavnom svi nose maske i rukavice, a tako je i opremljeno i osobolje u apoteci 1. maj.

"Građani vode računa kako ulaze u apoteku. Na samom ulazu se nalazi sredstvo za dezinfekciju, drže rastojanje jedni od drugih, tako da imaju razumevanja i poštuju upustva", rekla je Damjanović Nikolić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija