• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2020

17:00

U SRBIJI VIŠE OD 400 SLOBODNIH RESPIRATORA! Ukupno 3165 pacijenata leži u bolnicama! (Video)

Podkast

U SRBIJI VIŠE OD 400 SLOBODNIH RESPIRATORA! Ukupno 3165 pacijenata leži u bolnicama! (Video)

Podeli vest

U kovid bolnicama u Srbiji trenutno je više od 400 slobodnih, odnosno, raspoloživih respiratora, izjavila je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i naglasila da to nisu svi respiratori koje imamo

Kisić Tepavčević je na redovnoj konferenciji o sitaciji sa koronavirusom rekla da se određenI broj respiratora koriste i za pacijente koji nisu oboleli od Kovida 19, kao i da se značajan broj respiratora ne nalazi u ustanovama u kojima se leče kovid pacijenti.

- Brojevi o slobodnim respiratorima pokazuju da nisu ni potrebni, a nadamo se da neće ni biti - rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je na mehaničkoj ventilaciji trenutno 95 pacijenata.

POSLEDNJI IZVEŠTAJ U VEZI SA KORONOM! Još 207 zaraženih virusom, pet osoba preminulo! (Video)

Na pitanje da li struka preporučuje da se letnji meseci iskoriste da se "prione na rad" ili da se ide na kolektivne odmore, Kisić Tepavčević je kazala da je to pitanje razumno i logično, ali da odluka zavisi od organizovanja samih firmi.

- Mnogo toga se propustilo u radnim aktivnostima u prethodnom periodu, svi smo bili aktivirani na poljima koji se odnose na pandemiju. Svi znamo koliko nas poslova čeka, kad su u pitanju druge oblasti, ali da prvo izađemo iz epidemije i sa što manje posledica, a dalje aktivnosti ćemo planirati da bude najbolje za sve nas - rekla je Kisić Tepavčević.

AVIONI POMOĆI NADLEĆU SRPSKO NEBO! Podrška prijateljskih zemalja pomaže u borbi protiv korone! (TV IN)

Doktorka je takođe istakla da u bolnicama, kao i u privremenim kovid bolnicama u Srbiji leži ukupno 3165 pacijenata.

NE ŽELE DA RIZIKUJU! Žene se porađaju kod kuće zbog korone

DA LI SU SE PRERANO POPUSTILE MERE ZAŠTITE? Kon istakao svoje mišeljenje o kretanju tokom prvomajskih praznika i Đurđevdana! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija