• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2020

10:26

Đaci rešavaju kombinovani test! Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna (Video)

Podkast

Đaci rešavaju kombinovani test! Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna (Video)

Podeli vest

Poslednjeg dana završnog ispita maturanti osnivnih škola danas rešavaju kombinovani test sa pitanjima iz istorije, geografije, fizike, hemije, biologije. Prethodna dva dana radili su testove iz srpskog i matematike

U Osnovnoj školi Skadarlija već oko 8.15, mali maturanti okupili su se u dvorištu školu. Svima su dezinfikovane ruke, a zatim su raspoređeni u učionicama, maksimalno po devet učenika.

Psiholog škole Nevena Limić kaže da je prethodna dva dana sve proteklo u najboljem redu, da su maturanti zadovoljni kako su uradili testove.

Navodi da je škola ispoštovala sve procedure zbog virusa korona, da su postavljene dezobarijere na svim ulazima, da se obavezno dezinfikuju ruke prilikom ulaska u školu, da svi zaposleni nose maske.

-U učionicama je po devet učenika, sede u svakoj drugoj klupi kako bi se ispoštovala mera distance. Svi dežurni nastavnici nose zaštitne maske, čak i neki učenici-, rekla je Limić za Tanjug.

Osmi razred završava oko 68.000 đaka. Preliminarni rezultati biće objavljeni 23. juna do osam sati ujutru i taj dan je predviđen i za žalbe roditelja školskim komisijama.

Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna, dok će đaci u školama liste želja popunjavati 29. i 30. juna. Prvi krug upisa u srednje škole rezervisan za 8. i 9. jul.

Završni ispit je obavezan za sve, jer je to kruna osnovne škole. Broj osvojenih bodova na testovima važan je zbog upisa u srednju školu.

Ðaci iz škole mogu maksimalno poneti 60 bodova, dok na tri testa mogu da ostvare maksimalno još 40 bodova, po 13 iz srpskog i matematike i 14 iz kombinovanog testa.

Testovi se ove godine pregledaju digitalno. Škole urađene testove vraćaju školskim upravama, a one Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja gde se radi skeniranje.

Softveski se pregledaju zadaci zatvorenog tipa, dok zadatke otvorenog tipa pregledaju nastavnici - pregledači na punktovima koje su odredile školeke uprave.

Oni neće znati čije zadatke pregledaje, iz koje škole ili grada. Svaki zadatak pregledaju po dva nastavnika.

BONUS VIDEO:

MODERNIZOVANA RAKETNA ARTILJERIJA! Digitalizovanom "ognju" potrebno je svega tri minuta za ispaljivanje!

SRBIJA ZAKORAČILA U NOVU ERU - PROBLEM PARKINGA BIĆE REŠEN! Mladi inženjer Branimir izgradiće prvi rotacioni parking sistem u našoj zemlji!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija