• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

22.06.2020

20:08

Vučić nakon razgovora sa Lajčakom: Sastanak sa delegacijom Prištine moguć već u julu! (VIDEO)

Podkast

Vučić nakon razgovora sa Lajčakom: Sastanak sa delegacijom Prištine moguć već u julu! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

Vučić je, nakon razgovora sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, rekao je da je imao dobar pripremni sastanak o dijalogu koji treba da se održava pod pokroviteljstvom Unije.

- Srbija u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, smatramo da Miroslav Lajčak to može da sprovede. Sastanak sa delegacijom Prištine moguć je već u julu, videćemo. Mi smo zahvalni Ričardu Grenelu na svim naporima koje je učinio, ali Srbija pre svega podržava sve što čini EU da dođe do sporazuma između srpske i albanske strane jer je članstvo u EU naš cilj i to ne možemo razdvajati - rekao je Vučić.

On je dodao da je potrebno postići sporazum koji je u interesu i Srba i Albanaca, a koji podržava i EU.

- Za nas je važno da se razgovara o ispunjenju Briselskog sporazuma i o ZSO, da pokažemo da je Beograd pouzdan partner EU i da pokažemo da smo spremni za članstvo u Uniji, mislim da imamo kapacitete za to. Sutra idem u Moskvu, a onda se nadam da ću imati bar jedan dan za posetu Briselu, zbog naše evropske budućnosti. Možemo da razgovaramo, ali ne ako je jedan jedini uslov priznanje Kosova - naglasio je predsednik.

Miroslav Lajčak rekao je da Evropa podržava Srbiju na putu ka članstvu i da dijalog treba da se nastavi pod pokroviteljstvom EU.

- Angažujem se da se nastavi dijalog pod okriljem EU, da dođemo do sporazuma koji će biti održiv i prihvatljiv i za Srbe i Albance, a koji će podržati Unija. Hvala predsedniku Vučiću na spremnosti i otvorenosti da sedne za pregovarački sto. Imali smo produktivan razgovor. Dijalog pod pokroviteljstvom EU moći će u julu da se nastavi u Briselu. Srbija je deo Evrope, vaši problemi su naši problemi, vaša budućnost je evropska, ali vaše članstvo u EU usko je povezano sa ovim dijalogom - rekao je Lajčak.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija