• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2020

17:42

U Nišu od danas oštrije mere u borbi protiv korone (Video)

Podkast

U Nišu od danas oštrije mere u borbi protiv korone (Video)

Podeli vest

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je 21 preventivnu meru u borbi protiv virusa korona, koje od danas stupaju na snagu, a koje se između ostalog odnose na obavezno korišćenje maski u zatvorenim prostorijama, ograničavanje okupljanja do 20 ljudi, te na zabranu rada spa i velnes centara

Svako je u obavezi i da drži fizičku distancu od dva metra, a u prodavnicama i na bazenima dozvoljen je boravak jedne osobe na četiri kvadratna metra, dok je zabranjen rad zatvorenih bazena, osim u svrhu treninga sportista, pri čemu je takođe ograničen njihov broj, preneli su danas mediji.

Kako je navedeno u naredbi niškog Štaba, na prodajnim, ugostiteljskim i drugim objektima i površinama gde je broj korisnika ograničen, obavezno je da informacija o površini i maksimalnom broju istovremenih korisnika bude istaknuta i jasno uočljiva na ulazu.

Takođe, skraćuje se radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih objekata, a rad kozmetičkih i frizerskih salona, salona lepote, fitnes centara i teretana obavezno je organizovati u skladu sa merama zaštite.

U naredbi je navedeno i da će za svaki prekršaj, biti zabranjen rad ugostiteljskih, prodajnih i drugih objekata, na sedam dana.

Dodaje se da će se o sprovođenju mera starati komunalna policija, inspekcijski i drugi zakonom zaduženi organi.

BONUS VIDEO:

BRNABIĆ: AKO OVAKO NASTAVIMO, BRZO STIŽEMO NAJGORE BROJKE! U Srbiji se dramatično pogoršala situacija!

PREDSEDNIK VUČIĆ: STAV EPIDEMIOLOGA RADOVANOVIĆA JE LICEMERAN! Soli pamet, a odbija da vodi Krizni štab!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija