• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.08.2020

14:56

Ministarstvo odbrane ponosno na svoje vazduhoplovstvo snažnije nego ikada (Video)

Podkast

Ministarstvo odbrane ponosno na svoje vazduhoplovstvo snažnije nego ikada (Video)

Podeli vest

Ulaganjem države u nabavku novih sredstava, modernizaciju postojećih i poboljšanje materijalnog položaja i standarda pripadnika, Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije u poslednjih nekoliko godina doživelo je svojevrstan preporod, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane

Zahvaljujući opremanju vazduhoplovima među kojima su avioni MiG-29, savremeni višenamenski helikopteri Mi-17 i H-145, borbeni helikopteri Mi-35, avioni LASTA, daljinski pilotirani vazduhoplovi Ć-92A, kao i sredstva za opsluživanje avijacije, Srbija je pored svog kopna i akvatorija, sposobna da sama štiti suverenitet svog neba, navelo je Ministarstvo odbrane.

Protivazduhoplovci su nabavkom najmodernijeg artiljerisko-raketnog sistema PVO srednjeg dometa PANCIR S1 i modernizacijom raketnih sistema u upotrebi, značajno povećali svoje operativne sposobnosti.

Materijalni status pilota i letača u Ratnom vazduhoplovstvu direktno je poboljšan povećanjem plata te su, primera radi, po prvi put od ove godine plate vojnih pilota izjednačene sa platama pilota u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Takođe, utvrđeni su i bolji formacijski elementi za pilote i tehničare, čime je omogućeno brže napredovanje kroz službu, dodaje se.

Izmenama Pravilnika o rešavanju stambenih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, unapređene su mogućnosti stambenog zbrinjavanja.

Podizanju operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva doprineo je i proces obuke i usavršavanja vojnih pilota za avione MiG-29, helikoptere H-145 i Mi-17 u inostranstvu, kao i školovanje podoficira u obnovljenoj Srednjoj stručnoj vojnoj školi, koja je bila ukinuta 2005. godine.

Još jedan od načina kojim je unapređen materijalni status pripadnika Ratnog vazduhoplovstva je poboljšanje uslova ishrane za tehničare koji rade na održavanju složenih sredstava ratne tehnike i obnovljeno pravo pilota na oporavak na Kopaoniku.

Značajan doprinos unapređenju opšteg stanja u Ratnom vazduhoplovstvu ostvaren je i ulaganjima u izgradnju nove infrastrukture i obnavljanjem postojeće na vojnim aerodromima širom Srbije.

-Zahvaljujući merama državnog i vojnog rukovodstva Ratno vazduhoplovstvo i prorivvazduhoplovna odbrana opremljeni su novim i najsavremenijim sredstvima naoružanja i vojne opreme, poboljašani uslovi rada i standard svih pripadnika, a Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana je snažnije nego ikada-, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO:

KINESKI DRONOVI U SASTAVU SRPSKE VOJSKE! RV i PVO ojačane za šest bespilotnih letelica!

STASAVAJU NOVI KADROVI SRPSKIH ODBRAMBENIH SNAGA! Vojno školstvo uspešno se prilagođava svim izazovima!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59