• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2020

14:36

TURISTI NAGRNULI NA OVU PLANINU: Gužva i kolone svakodnevica na Tari

Podkast

TURISTI NAGRNULI NA OVU PLANINU: Gužva i kolone svakodnevica na Tari

Podeli vest

Kilometarske kolone automobila, prebukirani parkinzi, plaže krcate kupačima, redovi za selfije na vidikovcima - do ne tako davno nezamisliv prizor postao je svakodnevica na planini Tara u čijim lepotama uživa značajno veći broj turista nego što je uobičajeno u ovo doba godine što meštani, turistički vodiči i čuvari tog zaštićenog prirodnog područja nisu očekivali, a ni priželjkivali

Umesto na moru, naši turisti ovog leta odmor provode upoznajući Srbiju, a mnogi su odabrali Taru gde je nedeljama teško pronaći smeštaj, dok se vikendom, kada je i najveći nalet turista na ovoj planinskoj lepotici, ne može prići kupalištima, od zvanično zatvorene plaže ''''Perućac'''' do divljih plaža na jezeru Zaovine.

Takođe, nije retka slika da zbog nesvakidašnjih gužvi na prilazu najpopularnijim lokalitetima na Tari, koje stvaraju automobili registarskih oznaka iz cele Srbije, saobraćaj ''''regulišu'''' rendžeri ili lovočuvari.

Rajko Milanović iz Nacionalnog parka ''''Tara'''' kaže za Tanjug da za sada nema projekcija o broju poseta jednoj o najlepših planina u Srbiji, ali da su nezapamćene kolone turista koji svakodnevno pohode neke od najpopularnijih lokaliteta na Tari, poput vidikovca Banjska Stena , rezervata Crveni potok, jezera Zaovine i Perućac, Kaluđerske bare.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija