• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

17.08.2020

13:05

KAD NAŠA DECA UZMU STVARI U SVOJE RUKE! Mladi srpski robotičari razbijaju na Međunarodnoj olimpijadi! Online, naravno!

Podkast

KAD NAŠA DECA UZMU STVARI U SVOJE RUKE! Mladi srpski robotičari razbijaju na Međunarodnoj olimpijadi! Online, naravno!

Podeli vest

FIRST Global Challenge ove godine traje tri meseca, odvija se online, a naš tim je trenutno drugoplasirani

Na predlog Međunarodnog FIRST komiteta (FIRST Global), tim učenika (Arman Lupša i Petar Rogić) i učenica (Nina Latinović, Nikolina Milosavljević, Jelena Tomašević, Nina Pešić, Sara Jašović, Sofija Kurćubić i Una Žarković) Gimnazije „Kreativno pero", kao i Tara Malović, učenica Srpske gimnazije „Nikola Tesla" iz Budimpešte, zajedno sa svojim mentorima, Vukom Vujovićem i Aleksandrom Nedeljković, predstavljaju našu zemlju na Međunarodnoj olimpijadi u robotici. Iako su okolnosti u kojima se ceo svet nalazi sprečile ovogodišnje okupljanje mladih robotičara/ki iz preko 200 zemalja sveta na jednom mestu, nisu sprečile njihovo druženje i takmičenje "na daljinu".

Foto: FIRST Global Challenge

Tekst potpisa

Naime, organizatori/ke takmičenja bili/e su uspešni/e u osmišljavanju novog načina održavanja FIRST Global Challenge-a i tako omogućili/e učenicima/ama širom sveta da i tokom pandemije razvijaju svoju ljubav i veštine u STEM oblasti (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Kako drugačije nego tehnologijom!

Foto: FIRST Global Challenge

Ispunjavanjem kombinacije izazova u osmišljavanju kreativnih i edukativnih sadržaja za društvene mreže, tehničkih izazova čiji je cilj konstrukcija manjih robotskih sistema, onlajn intervjua sa najistaknutijim STEM ekspertima i predavanjima o najnovijim robotičarskim tehnikama, timovi sakupljaju poene obavezne za plasman na ukupnoj rang listi takmičenja. FIRST Global Challenge ove godine trajaće nešto više od tri meseca i krajem septembra će tim sa najvećim ukupnim brojem poena biti proglašen pobedničkim timom 2020. godine. Sjajna vest je to što je naš tim u ovom trenutku drugoplasiran!

Foto: FIRST Global Challenge

Tekst potpisa

Osnovni cilj ovog projekta je jačanje svesti o važnosti STEM karijere, kao perspektive za razvoj mladih ljudi i pružanje podrške interkulturalnoj saradnji i razmeni. STEM je kurikulum utemeljen na ideji obrazovanja u četiri specifične discipline - nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika, koje su integrisane koz interdisciplinarni pristup. Ove godine, dodatni i najvažniji cilj nalazi se i u samom nazivu takmičenja: FIRST Global Challenge 2020 - Connecting Communities. Upravo to, spajanje mladih iz svih zajednica sveta u trenutku kada je to svima najpotrebnije, a preko njihove zajedničke ljubavi prema robotici.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija