• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2020

15:08

SRPSKI TURIZAM PROTIV VIŠE SILE! Manifestacija "Za spas turizma" održana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu!

Podkast

SRPSKI TURIZAM PROTIV VIŠE SILE! Manifestacija "Za spas turizma" održana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu!

Podeli vest

Pod pokroviteljstvom Nacionalne organizacije turističkih agencija YUTA, Udruženja vodiča iz Beograda, Niša, Novog Sada i Kragujevca danas je, u isto vreme, u ta četiri grada, održana manifestacija "10 minuta za spas turizma - sačuvajmo turizam".

 

U sklopu manifestacije i u pratnji licenciranih vodica, organizovana je panoramska vožnja gradovima do centralnih gradskih trgova gde je procitan "Apel za spas turističke privrede".

Završni "beogradski" deo manifestacije održan je na Trgu Republike, a pre toga, turistički radnici su prošetali od Studentskog trga Knez Mihailovom ulicom.

Foto: Tanjug

Svojevrsni "apel-performans", u kojem su učesnici "razvijali" peškire, suncobrane, uz propratne kofere, torbe, šešire... ima za cilj da ukaže na stanje u kojem se nalazi turisticki sektor privrede, a u svetlu pandemije virusa korona.

Prema rečima direktora YUTA Aleksandra Seničića, za trenutno stanje niko nije kriv i u pitanju je, kako navodi, viša sila, ali turisticki radnici žele da apeluju na katastrofalno loš položaj sektora.

Foto: Tanjug

 -U teškoj smo situaciji. Turistički vodiči i agencije, rent-a-car kompanije, za razliku od naših kolega iz hotelijerstva koje su dobile pomoc, još uvek tu sektorsku pomoc nisu dobili. Ocekujemo reakciju države i želimo da nastavimo razgovore - naveo je Seničić u izjavi novinarima.

Kako je dodao, uz pomoc države bi uspeli da "prežive" do sledeće godine i zadrže zaposlene.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija