• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

26.10.2020

11:59

DA LI JE OVO NAJBOLJA ZAŠTITNA MASKA NA SVETU ZA OBIČNE LJUDE?!

Podkast

DA LI JE OVO NAJBOLJA ZAŠTITNA MASKA NA SVETU ZA OBIČNE LJUDE?!

Podeli vest

Kanadskia kompanija Vyzr Technologies otišla je najdalje kad je u pitanju lična zaštita od pandemije novog koronavirusa. Osmislili su možda i najveću (ako ne najbolju) zaštitnu masku za prosečnog čoveka

Ako vam hirurška maska nije dovoljna kao zaštita od novog koronavirusa, BioVYZR bi to sigurno mogao da bude. Jedino što biste mogli da privlačite i podosta pažnje hodajući s takvim čudom na sebi.

Službeni opis te zaštitne maske glasi - respirator s pročišćivačem vazduha na napajanje (Powered Air Purifying Respirator, PAPR) i koristi ventilator na baterije kako bi upumpavao vazduh u unutrašnjost maske, stvarajući na taj način pozitivan pritisak.

Pozitivan pritisak omogućava istiskivanje izdahnutog vazduha iz maske putem dva filtrirana izduvna odvoda na maski, dok se vazduh koji se uduvava u unutrašnjost, pročišćava kroz N95 filter, koji odstranjuje do 95 posto čestica iz vazduha.

Taj filter ne propušta patogene koji se prenose aerosolom, sićušne kapljice, pelud, prašinu i druge čestice. Filter se doduše mora redovno menjati kako bi zaštita uvek bila efikasna.

BioVYZR dolazi s detaljnim uputstvima kako se filteri mogu zameniti i odložiti u otpad na siguran način. 

Za one koji traže nešto ekstra u zaštiti od pandemije, ovo je možda rešenje svih rešenja. Cena ove maske je oko 400 dolara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija