• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

17.12.2020

11:33 >> 11:20

OVAJ PAPA NE ZNA GDE UDARA! Franja priznao gej brakove, rasturio pedofilski lanac u Vatikanu, ljubio stopala bolesnima od side i napao vernicu pred milionima ljudi!

Podkast

OVAJ PAPA NE ZNA GDE UDARA! Franja priznao gej brakove, rasturio pedofilski lanac u Vatikanu, ljubio stopala bolesnima od side i napao vernicu pred milionima ljudi!

Podeli vest

Papa Franja rođen je na današnji dan 1936. godine, njegovo svetovno ime je Horhe Mario Bergoljo, sin je italijanskih migranata iz Argentine.

Papa Franja prvi je neevropski papa u poslednjih 1.300 godina i treći stranac zaredom koji vodi rimsku crkvu. On je ukinuo vatikanske propise koji su regulisali slučajeve seksualnog zlostavljanja

Smatra da bi istopolni parovi trebalo da imaju mogućnost da zvanično registruju brak. Ipak, Papa je 2013. godine potvrdio stav crkve da je homoseksualni odnos greh, ali naveo da LGTB populacija nije grešna.

Godine 2018. Papa je rekao da je „zabrinut" zbog homoseksualnosti među sveštenicima, dodavši da se radi „o ozbiljnoj temi" . Nastavio je da kritikuje je sveštenike koji odbijaju da krste decu majki koje nisu udate.

U 2001. godini je prao i ljubio stopala osoba sa AIDS-om u jednom manastiru, a ceo svet je obišao snimak, na kojem se vidi kako Papa Franja udara po ruci ženu koja ga je uhvatila i odbijala da pusti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija