• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

23.12.2020

08:18

ODSEKAO JE SEBI UVO, ZAVIO GA U PAPIR I ODNEO PROSTITUKI KOJU JE VOLEO! Evo zbog čega je čuveni slikar uradio NAJLUĐU STVARI IKADA!

Podkast

ODSEKAO JE SEBI UVO, ZAVIO GA U PAPIR I ODNEO PROSTITUKI KOJU JE VOLEO! Evo zbog čega je čuveni slikar uradio NAJLUĐU STVARI IKADA!

Podeli vest

Na današnji dan 1888. godine Vinsent van Gog je sebi odsekao uvo. Postoje različite teorije zbog kojih se Vinsent odlučio na ovaj potez.

Istoričari su smatrali kako je slikar odrezao sebi komad uveta nakon svađe sa kolegom Polom Gogenom. Iako su njih dvojica tih dana, kad se to desilo, imali bezbroj razmirica, piše 
"Gardijan".

Postoji još jedna teorija, a koja se smatra istinitijom. Ova teorija potkovana je pismom doktora Feliksa Reja, koji je brinuo o Vinsentu van Gogu. U pismu se otkriva da se slikar plašio da će ženidba njegovog brata  da naruši njihov veoma blizak bratski odnos i da će Teo da mu uskrati finansijsku pomoć na koju se on godinama oslanjao.

Navodi se da je slikar za veridbu saznao  samo nekoliko sati pre nego što je sebi odsekao uvo, 23. decembra 1888. godine. U ovoj teoriji naglašeno je da je slikar odsekao sebi celo levo uvo, a ne samo ušnu školjku, kako se verovalo.

Vinsent je uvo zavio u papir i otišao u bordel kako bi ga dao svojoj omiljenoj devojci. Ona je otvorila svoj poklon i onesvestila se. Iz bordela su odmah pozvali policiju, a Van Gog je pobegao.

Od četiri novinske agencije koje su objavile vest o njegovom odsecanju uva, dve su napisale pogrešno njegovo ime. Nakon dve godine od ovog događaja, Vinsent van Gog izvršio je samoubistvo u 37. godini.


Revolver marke Lefošo kojim je holandski slikar Vinsent Van Gog izvršio samoubistvo prodat je na aukciji za 162.500 evra.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija