• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: JOVANA MATIJAŠEVIĆ

22.05.2021

12:20 >> 12:49

15 MESECI U CRVENOJ ZONI! Obavezno pročitajte ispovest Jasmine Jovanović, vođe higijeničarki u KBC "Bežanijska kosa"! Ona je jedan od NEVIDLJIVIH HEROJA PANDEMIJE!

Podkast

15 MESECI U CRVENOJ ZONI! Obavezno pročitajte ispovest Jasmine Jovanović, vođe higijeničarki u KBC "Bežanijska kosa"! Ona je jedan od NEVIDLJIVIH HEROJA PANDEMIJE!

Podeli vest

Jako je teško biti radnik u crvenoj zoni i raditi u uslovima epidemije koronavirusa!

Jedan radni dan higijeničarke nije nimalo lak. U šest ujutru dolazim na posao, oblačim skafander i svu propratnu opremu i krećem na svoje odeljenje. Šest i po sati treba biti u toj opremi, raditi, čistiti, obići celu bolnicu. Brišu se i dezinfikuju sobe, kreveti, natkasne, kvake... Sve što se prstom može dohvatiti. Izbora nemate, jer morate da se pobrinete da sve bude dezinfikovano kako se virus ne bi prenosio! Ali skupimo snage i borimo se. I tako već 15 meseci!

Vakcinišite se!

Želja mi je da se nikada više ne vratimo u kovid sistem, pa zato apelujem na ljude da se vakcinišu
Jasmina Jovanović


Ovako za Informer priča Jasmina Jovanović, vođa grupe higijeničarki u KBC "Bežanijska kosa". Prema njenim rečima, kada se uđe u crvenu zonu nema odmora, a pauza se pravi tek kad se uđe u "zeleni" deo, pred odlazak kući.
- Nekoliko puta smo izlazili i ulazili u kovid sistem i svaki put je preteško. Bili smo u strahu, uplašeni. Ali uprkos svemu i posle više od 15 meseci najteže od svega mi je oprema koju moramo da nosimo celu smenu - skafander, maska, vizir, rukavice, kaljače na nogama. I što tako obučena moram da obavljam nimalo lake fizičke poslove. Koliko je nama bilo teško, to vam ne mogu opisati rečima, ne znam čak ni sa čime bih mogla da uporedim. Eto, zamislite kako je šest i po sati u toj opremi samo šetati, ne raditi ništa. Toliko se umorimo da smo nakon kraja smene potpuno iscrpljeni. Odlazimo kućama, šta drugo da radimo nego da legnemo da spavamo, da se odmorimo za sledeći radni dan - otkriva nam Jasmina.

Foto: Informer

Higijeničarka Jasmina Jovanović


Međutim, iako nije medicinski radnik, ova vredna žena ne krije da joj je mnogo teško padalo kada je u bolničkim krevetima gledala kako se ljudi bore za život.
- Uf, strašno mi je bilo to da gledam. Pogotovo mlađe ljude koji su u kritičnom stanju, koji jedva dišu. Iako ih nismo lečili, kad god uđemo u sobu, redovno smo ih bodrili i tešili. Kažemo im da će biti bolje, da se drže, da su mladi i da će pobediti koronu - kaže naša sagovornica.


Na pitanje da li vidi kraj ovoj epidemiji, sa dubokim uzdahom rekla nam je:
- Nadam se. Za sve nas bi to bio san. Da svi u crvenim zonama skinu skafandere, da izađemo iz epidemije i da se nikada više ne vratimo u kovid sistem. I zato apelujem na ljude da se vakcinišu, jer će se samo tako ova želja ispuniti!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SVE MOŽE DA SE PODNESE, OSIM NEMOĆI DA SE POMOGNE KAD PACIJENT UMIRE! Ispovest Snežane Rakić, medicinske sestre u kovid-bolnici u Batajnici u novoj epizodi NEVIDLJIVIH HEROJA PANDEMIJE!
Live TV

SVE MOŽE DA SE PODNESE, OSIM NEMOĆI DA SE POMOGNE KAD PACIJENT UMIRE! Ispovest Snežane Rakić, medicinske sestre u kovid-bolnici u Batajnici u novoj epizodi NEVIDLJIVIH HEROJA PANDEMIJE!

Medicinski tehničari simbol su epidemije koronavirusa u Srbiji! Prvi su uz pacijenta i doktora. Uvek su tu kada zatreba. Kada obuku opremu i uđu u crvenu zonu, zaborave na umor i strah, a o pauzi za ručak i ne razmišljaju. Za osam sati smene imaju jedan cilj - da izleče i uteše sve pacijente koji se bore sa koronom. Među njima je i medicinska sestra Snežana Rakić, koja već pet mesec radi u kovid-bolnici u Batajnici

15.05.2021

10:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija