• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. I.

03.07.2021

21:50

NEVIDLJIVI HEROJI EPIDEMIJE KORONE! Volonteri Crvenog krsta iz Zrenjanina; Najveća sreća je da nekome pomognete!

Podkast

NEVIDLJIVI HEROJI EPIDEMIJE KORONE! Volonteri Crvenog krsta iz Zrenjanina; Najveća sreća je da nekome pomognete!

Podeli vest

Hrabri i odlučni, 24 časa na raspolaganju, mladi volonteri Crvenog krsta u Zrenjaninu zasluženo su poneli epitet heroja epidemije! Mladići i devojke iz banatske ravnice o kojima se ne priča puno kažu da je najveća sreća kada nekom pomognete, a oni su uvek tamo gde je najpotrebnije

Zasluženo im je pripala godišnja nagrada grada Zrenjanina, a to je samo mala satisfakcija za odvažne devojke i mladiće koji su samo za vreme vanrednog stanja u Srbiji, u periodu od 15. marta do 30. aprila prošle godine, prevalili 3.564 kilometra, pomogli 2.159 domaćinstava sa 3.712 ljudi, za 9.840 volonterskih sati.

Za prvih nekoliko meseci, kada je korona tek uzimala zamah, uz pomoć mladih sportista iz Zrenjanina spakovali su i podelili više od 350 hiljada paketa starim i nemoćnim licima iz Zrenjanina i okolnih mesta. Pomagali su starijim i nemoćnim građanima da odu do lekara, plate račune, kupovali su im namirnice, a nekima samo pravili društvo jer su usamljeni.

I pored svojih školskih obaveza, stizali su svuda gde treba. Trenutno najviše pomažu na punktovima za vakcinaciju.

Pisati o njihovim pojedinačnim podvizima i spominjati sva imena oduzelo bi previše vremena, ali neki od njih zaslužuju da se o njima nešto više zna.

Marijana Nikolić, učenica 4. razreda Zrenjaninske gimnazije i predsednik Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin, jedna je iz grupe najvrednijih mladih volontera.

Svake subote "Nevidljivi heroji" na informer.rs

Serijal "Nevidljivi heroji epidemije", posvećen svim radnicima u crvenoj zoni koji se više od godinu dana bore sa opakim virusom i brinu o svakom pacijentu, možete gledati svake subote na TVIN, na portalu informer.rs.

- Volonterski rad i pomaganje komšijama i svim građanima nešto je što ispunjava ne samo moje slobodno vreme nego i mene celu - kaže Marijana.

Sedamnaestogodišnja Miljana Antić, odlična učenica Zrenjaninske gimnazije, aktivna je od prvog dana pandemije i učestvovala je u svim akcijama zrenjaninskih volontera.

- Volim svoje vreme da provodim sa prijateljima i porodicom. Ali kad nas je sve pogodila epidemija, poželela sam da kako god mogu pomognem svojim sugrađanima i sa prijateljima sam se prijavila da volontiram. Nekada je bilo teško, ali sve se to zaboravi kada vidite osmeh na licu onoga kome ste pomogli. To su iskustva i uspomene za čitav život - naglašava Miljana.

Slično razmišljaju i četrnaestogodišnja Anja Veselinović, učenica Osnovne škole "Đura Jakšić" u Zrenjaninu, devetnaestogodišnja Sandra Markucin, koja je volonter već šest godina i uspešna u tekvondou, njen vršnjak Nemanja Milinkov, učenik Srednje medicinske škole u Zrenjaninu i budući lekar, zatim Merijem Videnović, učenica druge godine Ekonomske škole "Jovan Trajković", sedamnaestogodišnji Darko Šogorov učenik Elektrograđevinske škole "Nikola Tesla".

- Želeo sam da dam doprinos u ovoj opasnoj epidemiji i da pomognem svojim sugrađanima koliko mogu - kaže Darko, koji trenutno zajedno sa svojim drugarima pomaže u vakcinaciji građana u sportskoj dvorani "Medison".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija