• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. P. / Informer

16.08.2021

14:34

VANDALIZAM U KRAGUJEVCU! Huligani rušili sve pred sobom, lomili klupe i mostiće, čupali kante...

Informer

Podkast

VANDALIZAM U KRAGUJEVCU! Huligani rušili sve pred sobom, lomili klupe i mostiće, čupali kante...

Podeli vest

Vandalski pir dogodio se tokom noći u Spomen-parku “Kragujevački oktobar”

Jedan, ili najverovatnije grupa, huligana, besomučno su čupali i lomili sve na šta su naišli u Šumaricama, mestu gde su Nemci tokom Drugog svetskog rata ubili više hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Reč je o mestu koje je jedano od simbola Kragujevca, a tu se ipak neretko dešavaju vandalizmi. Ipak, počinioci su sada prevršili svaku meru. 

Foto: Informer

Čupanje kanti im nije bilo dovoljno, pa su prešli na drvene mostiće, lomili ih i prevrtali.

- Nažalost, često vidimo polomljene kante i klupe, ali nikada nije bilo ovako strašno. Šteta je velika. Mi se trudimo da čuvamo ovo mesto stradanja i sećanja, a neko ga stalno devastira - rekla je za Informer Marijana Stanković, direktorka Spomen-parka "Kragujevački oktobar".

Foto: Informer

Policija, koja je inače nadležna da patrolira po Šumaricama u toku noći, obavila je uviđaj.

Istraga je u toku, a počinilac je za sada nepoznat.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija