• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

18.08.2021

08:16

IZAĐI MI NA TEGLU AKO SMEŠ! Počinje osma sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu!

Live Production

Podkast

IZAĐI MI NA TEGLU AKO SMEŠ! Počinje osma sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu!

Podeli vest

Počinje osma sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“ koji će obići „još jedan krug“ u potrazi za idealnim receptom za „srpski kavijar“ – koga još volimo da zovemo i gospodar svake trpeze

 

Karavan startuje u subotu, 21. avgusta iz kopaoničkog kraja, tačnije iz Brusa koji je već jednom iznedrio pobednike na nacionalnom nivou, a na svom putu obići će 15 gradova širom Srbije, sve do velikog finala koje će okupiti sve pobednike kvalifikacionog takmičenja u Beogradu.

Inače, za one koji ne znaju,"Izađi mi na teglu" je nacinalno takmičenje u pripremanju ajvara pod otvorenim nebom. Manifestacija u formi karavana putuje iz grada u grad održavajući niz jednodnevnih manifestacija koje imaju samo jedan cilj, a to je pronalazak najboljeg recepta za ajvar u Srbiji!

Foto: Live Production

Manifestacija spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost ali i dobar recept sa istančanim ukusom.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje, a takmičari mogu doslovno doći sa rukama u džepovima jer organizatori karavana obezbeđuju kompletno opremljeni takmičarski štand, čuveni Smederevac, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je samo daponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se naoružaju zdravim takmičarskim duhom jer sada je već sasvim sigurno – tajna pobedničkog recepta krije se u ljubavi i strpljenju!

Nakon završene sedme sezone, karavan je obišao čak 170 gradova, napunio preko 35.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 800.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara.

Foto: Live Production

Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih sedam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Ovogodišnja sezona karavana biće realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu. Karavan će biti organizovan u skladu sa svim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti virusa COVID 19.

Pogledajte kako je bilo na finalu takmičenja "Izađi mi na teglu" prošle godine:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija