• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2022

19:23

SVEŠTENIK NAPASTVOVAO ŽENU I ĆERKU Dete mi je crtalo gde je tata sve dodirivao I DALJE IMA NOĆNE MORE

printscreen

Podkast

SVEŠTENIK NAPASTVOVAO ŽENU I ĆERKU Dete mi je crtalo gde je tata sve dodirivao I DALJE IMA NOĆNE MORE

Podeli vest

Moj bivši muž, sveštenik iz Perua, silovao me je godinama, a seksualno je zlostavljao i našu tada šestogodišnju ćerku! Iako sam od njega pobegla pre dve godine i imam dokaze za sva njegova zlodela, i dalje živim u strahu, jer on još uvek ulicama šeta slobodan

Ovo je u jezivoj ispovesti za Informer ispričala Anita Erdeg Trto (30), koja se sa samo 19 godina zbog ljubavi odselila u Peru. Međutim, veoma brzo krenula su užasna zlostavljanja.

Foto: printscreen

Anita Erdeg Trto

Anita je svoju priču prvo ispričala kod Jovane Jeremić u "Novom jutru", a sada i za Informer.

Ljubav sa interneta

- Bivšeg muža upoznala sam na internetu, dugo smo bili samo prijatelji, a onda se rodila ljubav. Verovala sam da ću biti sigurna uz muža sveštenika. Ali zlostavljanje je krenulo već prve bračne noći. Ubeđivao me je da je problem u meni, i ja sam mu u početku verovala. Zlostavljanja su bila česta, a nije me silovao jedino dok sam bila trudna jer sam imala rizične trudnoće. Ali i ti dani bili su nepodnošljivi. Sada kada gledam unazad, i pre braka bili su vidljivi znaci, mogla sam da predosetim šta me čeka, ali bila sam zaljubljena i nisam ih primećivala - započinje svoju ispovest Anita i priseća se najjezivijih momenata života u Peruu.

- Mnogo puta želela sam da pobegnem, ali nikad nije bila opcija da se okrenem i odem a da deca ostanu sa njim. A nisam mogla da ih povedem sa sobom, jer prema tamošnjim zakonima bio mi je potreban potpis oca kako bih ih izvela iz zemlje. Kada je dobio posao u Bosni i kada smo se preselili, ponadala sam se da će biti bolji prema meni. Ali bio je još gori. Tada sam bila rešena da moram da pobegnem sa decom u Srbiju!

Advokat: Protiv njega se vodi devet sudskih postupaka!

Foto: printscreen

advokat Ivana Kropf


Anitin advokat Ivana Kropf kaže da se protiv Peruanca pred srpskim sudovima trenutno vodi devet postupaka.

- Pokrenute su prijave zbog nasilja u porodici i najtežih oblika seksualnog zlostavljanja supruge i ćerke. Od suda je traženo da se deca zaštite tokom procesa, budući da su ona traumatizovana: imaju noćna mokrenja i strašno se plaše da će ih otac trajno odvesti u Peru. Ulazimo u drugu godinu da ova mera još nije usvojena, a tražili smo i lišenje roditeljskog prava. U Beogradu u Višem javnom tužilaštvu za tehnološki kriminal podnete su dve krivične prijave koje se odnose na to da je otvorio imejl na ime sada osmogodišnje devojčice, a ne znamo što je to uradio - istakla je Kropfova.

Tek tada, Anita je saznala da nije samo ona trpela torturu i seksualno iživljavanje svog muža.

- Jednog dana sam ušla u sobu i videla ćerku kako priča sa ocem preko video-poziva i zavlači telefon pod suknju! Odmah sam to prijavila Centru za socijalni rad i tada sam posumnjala da je suprug zlostavljao našu ćerku! Setila sam se i da je ona odmalena imala problem sa infekcijama, ali doktori su mi tada govorili da je to od pelena ili prljavih WC šolja u vrtiću. Međutim, od kada smo došli u Srbiju, nije imala tih problema. Bilo mi je jako teško, i sama sam bila zlostavljana kao dete i trebalo mi je čak tri godine da bih to rekla roditeljima. Htela sam da joj pomognem, ali nisam znala kako. Malo-pomalo i uspela sam da je navedem da nacrta kuda ju je sve otac mazio po telu. Zaprepastila sam se kada sam videla da ju je otac dodirivao čak i ispod suknje - sa suzama u očima priseća se naša sagovornica.

Deca ga se plaše

Devojčica je zatim sve ispričala i svojoj učiteljici, a na kraju i policiji.

- Kasnije je ispričala da joj je tata govorio da tu tajnu ne sme nikome i nikada da otkrije, a zlostavljao ju je kada sam ja odlazila iz kuće - prepričava nam Anita i dodaje:

- Moj bivši muž rekao mi je da bolesnog sina mogu da zadržim, a da će mi ćerku uzeti. Njoj je donosio poklone, a sinu ne. Deca ga se strašno boje, ne žele da ga vide, a ćerkica i dalje ima noćne more. Često dolazi sva mokra i uzrujana u moj krevet i kaže mi: "Mama, opet sam sanjala da me je tata odveo i prodao!" Iako trenutno nema zabranu prilaska, on godinu dana nije pozvao da pita da li su deca živa i zdrava.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mama

pre 2 godine

Ova zena je sa 19 god upoznala coveka i otisla u Peru, kad se vratila sa njim za Srbiju varala ga je sa ozenjenim covekom, pa se onda razvela i posle mesec dana se udala za nekog treceg!Deca jadna najvise ispastaju jer imaju izgleda i majku i oca koji nisu bas normalni, eto to kazu svi koji ih poznaju malo bolje??

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija