• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

14.06.2022

13:41

OVO JE RADNO VREME BAZENA! Sutra otvaranje kupališne sezone, evo gde da potražite spas od letnjih vrućina!

Informer

Podkast

OVO JE RADNO VREME BAZENA! Sutra otvaranje kupališne sezone, evo gde da potražite spas od letnjih vrućina!

Podeli vest

Beograđani i posetioci prestonice uskoro će spas od letnjih vrućina moći da potraže na nekim od brojnih otvorenih bazena i kupališta

Pripreme za otvaranje sezone privode se kraju, a već 15. juna posetioci će moći da uživaju u svemu što nudi najstariji bazen u glavnom gradu u okviru SC "Tašmajdan". 

- To je inače naš tradiconalni datum kad otvaramo. Nadamo se lepom vremenu, to je jedino što bi eventualno moglo da spreči otvaranje, ali sve će biti spremno za 15. jun.  Radno vreme je od 10 do 19 časova, a početkom jula, kada to dozvole vremenski uslovi, krenućemo i sa noćnim kupanjem koje će biti moguće u periodu između 20 i 23 sati - ističe Ivan Aksentijević iz SC Tašmajdan. 

Bazen na Tašu rekonstuisan je pre dve godine, ali posetice i ove sezone očekuju novine. Pre samo nekoliko meseci obnovljen je i proširen dečiji bazen koji sada ima dve dubine 90 i 160 centimetara. Otvoren je i bebi bazen dubine 30 centimetara sa toplijom vodom tako da će i najmlađi posetioci imati kompletan letnji ugođaj. 

Foto: Informer

- Uočili smo prethodnih godina da veliki broj ljudi dolazi sa baš malom decom pa smo odlučili da njih prebacimo u taj deo gde ima hladovine i tople vode tako da očekujem da će ovo biti još jedna uspešna sezona na našim bazenima - ističe Aksentijević.

Pandemija korona virusa veoma je uticala na rad i posećenost beogradskih kupališta. Bazeni su prethodne sezone radili u smanjenom kapacitetu. Trenutno ne postoje nikakva ograničenja pa se očekuje da i poseta biti brojnija. 

- Ta prva godina korone je bila zaista teška. Prošle godine radili smo sa određenim ograničenjima u vidu ograničenog broja posetilaca, određenog broja ležaljki. Međitim, mi i ove godine pravimo razmake između ležaljki i distancu, tako da, mogu da kažem, da je korona donela i nešto dobro. Malo više pazimo na sve oko sebe - kaže Aksentijević.

Foto: Informer

Tokom zimskih meseci ugašena je kotlarnica na mazut posle 40 godina i prešlo se na sistem daljinskog grejanja pa sada Taš može da se pohvali sistemom koji je ekološki i koji na zagađuje okolinu.  

- U narednim danima očekujemo građavinsku dozvolu za halu "Aleksandar Nikolić" gde će biti ugašena i druga naša kotlarnica na mazut. Vodili smo računa o ekologiji i nadam se da ćemo bar mrvicu doprineti čistijem vazduhu u glavnom gradu - navodi Aksentijević. 

Foto: Informer

Bilo da se odlučite za Tašmajdan ili neko drugo beogradsko kupalište, sigurni smo da ćete naći dobro društvo, rashladiti se i uzivati u letu koje predstoji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija