• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

26.06.2022

07:00

HLAD NA ADI KOŠTA 2000 DINARA! Ovo su cene na beogradskom kupalištu!

printscreen tvin

Podkast

HLAD NA ADI KOŠTA 2000 DINARA! Ovo su cene na beogradskom kupalištu!

Podeli vest

Na najpopularnijem prestoničkom kupalištu sezona samo što nije počela. Dok se obavljaju poslednje pripreme za zvanično otvaranje 27. juna, buduće posetioce brine hoće li opšte poskupljenje drastično uticati i na cene na Adi Ciganliji.

Ekipa Informera proverila je na licu mesta koliko košta set ležaljki sa suncobranom, kafa sok ili voda. 

Cene na Adi Ciganliji se drastično razlikuju pa je tako za uživanje na "makiškoj strani" potrebno više novca. Beograđani su već zauzeli  svoja mesta i rezervisali ležaljke u jedinom lokalu, za čije je korišćenje potrebno izdvojiti 1.000 dinara po osobi, odnosno 2.000 za komplet od dve ležaljke i suncobran.

Uz to se ne dobija gratis piće, već se sve naručeno doplaćuje. Tokom vikenda sve ležaljke su izdate već do 11 sati. Cena flaširane vode od 0.75 litra ovde košta 395 dinara, a za onu od 0.33 potrebno je izdvojiti 245 dinara. Točena piva od pola litre kreću se od 350 do 420, dok gazirani sokovi koštaju oko 300 dinara.

Foto: printscreen

Cenovnik kafića na Adi Ciganliji

Među "iznenađenima" bila je i Bojana Marković  koja je u neverici za Informer ispričala kako ugostitelji dodatno zarađuju naplaćujući ležaljke. 

- Čula sam da su cene skočile ove godine drugarica je platila ležaljku 2.000 dinara i to uz naručeno piće, ja obično dolazim vikendom pa iznajmim bicikl na sat vremena to je oko 300 dinara, znači minimum još kafa, bez 800 dinara više ne mogu da dođem na Adu što je kao da sam otišla na kafu u Budvi - kaže ova Beograđanka. 

Foto: printscreen tvin

 

Prema rečima sugrađanke Verice Jelić ovo je dodatni teret naročito za porodicu koja odluči da sa decom provede dan na Adi Ciganliji. 

- Preskupo, za nas troje treba 3000 dinara samo ležaljke, a deca žele i nešto da pojedu ili popiju bez 6000 dinara u novčaniku  ne mogu da dođem. Da su ležaljke 400 do 500 dinara to bi bilo prihvatljivije, kada idete na more u Grčku vi za cenu jedne ležaljke od 5 evra dobijete i piće, a ipak je ovo Ada -  kaže Verica.  

Foto: printscreen tvin

 

Posetioci, kojima  razlika u ceni nije preterano bitna, uglavnom odlaze na makišku stranu jer im je dolazak komforniji, kafići su bliži gradu, odnosno blizu je parking.
Iako ovde dolaze oni koji mogu lako da odreše kesu, i oni primećuju da su cene ove sezone skočile i do 20 odsto u odnosu na prošlu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 1 godinu

Em se kupas u fekalijama, em platis debelo. Negde je blato lekovito a kod nas su to fekalije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija