• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

08.07.2022

18:36

NIKADA NEĆU ZABORAVITI STRAH U OČIMA DVOGODIŠNJEG SINA! Voda mu je bila do kolena... Bebu smo izvukli kroz prozor... SAVIĆIMA IZ ZEMUNA POPLAVA UNIŠTILA DOM!

Informer.rs

Podkast

NIKADA NEĆU ZABORAVITI STRAH U OČIMA DVOGODIŠNJEG SINA! Voda mu je bila do kolena... Bebu smo izvukli kroz prozor... SAVIĆIMA IZ ZEMUNA POPLAVA UNIŠTILA DOM!

Podeli vest

Jako nevreme koje je u utorak uveče pogodilo Beograd, petočlanu porodicu Savić iz Zemuna ostalavilo je bez krova nad glavom, sada su prinuđeni da sa troje mališana traže novi dom. Savići su živeli kao podstasnari u Banjičkoj ulici sedam godina, a jak pljusak i potop su sve što su imali i godinama stvarali odneli u roku od pet minuta

Sve se dogodilo veoma brzo, voda je u kući bila i do metar i po - priča u Maja Savić, majka troje dece.

Prizor koji je zatekla ekipa Informera pokazuje razmere drame porodice Savić, voda je i dalje u stanu. Frižider, krevetac za bebu, nameštaj i druge porodične stvari potpuno su unuštene, a među poplavljenim stvarima su i Majina dokumenta. Ipak strah u očima dvogodišnjeg sina ova majka opisuje kao najteži moment ove nesreće.

Foto: Informer.rs

 

- Mi smo bukvalno izašli kroz prozor. Prvo smo izvukli dete od dve i po godine, dok sam ga uzela njemu je voda već bila do kolena, pa sam ja izašla, onda mi je muž dodao dete od 20 dana, a na kraju je izašao i on. Treća ćerkica je srećom u tom trenutku bila kod drugarice - prepričava nam majka troje dece.

Foto: Informer.rs

 


Savići su utočište našli kod Majinih bake i deke, ali ovo rešenje daleko je od dobrih uslova za odrastanje mališana i može biti samo privremeno. 

- U potpoljeni stan ne možemo da se vratimo jer se vlaga nije povukla.​ Moji baka i deka su bolesni, a u tom stanu živi i moja mama. Jednistavno je nemoguće da nas petoro bude u jednoj sobi i da spavamo na dva mala kreveta - kaže Maja Savić. 

Foto: Informer.rs

Maja Savić


Na svu sreću ljudskost i humanost nije izgubljena Saviću su odeću za decu i stvari za bebu dobili na vreme, pa su obezbeđeni za jedan period,  ali nerešeno stambeno pitanje je ono što ih najviše muči. 

Svi građani koji su u mogućnosti da pomognu mogu da kontaktiraju porodicu Savić na telefon 060/3950104 

Građani mogu da doniraju i stvari za bebu - pelene broj tri i dohranu, stvari za odraslu mušku osobu veličine M i L i broj obuće 40, kao i stvari za odraslu žensku osobu veličinu 2XL i obuću broj 42.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija