• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

10.07.2022

12:12

Na OVOM beogradskom kupalištu možete da pronađete spas od vrućina MNOGO JEFTINIJE nego bilo gde u glavom gradu!

Informer.rs

Podkast

Na OVOM beogradskom kupalištu možete da pronađete spas od vrućina MNOGO JEFTINIJE nego bilo gde u glavom gradu!

Podeli vest

Uprkos poskupljenjima, Lido je i dalje pristupačna destinacija koja ima selektivnu ponuda po sistemu „za svačiji džep“

Otvorena je sezona kupanja na Lidu, a Beograđani će svakog dana između 9 i 19 časova moći da spas od tropskih vrućina pronađu na ovom ostrvu. Ekipa Informera proverila je šta sve posetioce očekuje i kakve su cene na ovom popularnom kupalištu.

Na Lidu ćete moći da uživate sve do početka septembra,uređena je plaža i tereni za sportove na pesku, pijaća voda i tuševi. O bezbednosti građana brinu spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba.

Tokom trajanja letnje sezone, za sve posetioce  ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije ”Leto na Lidu”, sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno – zabavnih sadržaja. Svakog utorka i petaka od 11 časova, organizovane su besplatne šetnje zdravlja.

Građani će moći da upoznaju Veliko ratno ostrvo u pratnji vodiča iz Gradke opštine Zemun i saznaju sve o istorijatu ovog netaknutog bisera prirode.

Foto: Informer.rs

Lido

Među stalnim posetiocima ovog kupališta je i Zoran Babić koji ističe da Lido ima lepu i peskovitu plažu, ali i oazu mira jedinstvenu u Beogradu.

- Divna priroda, mir i tišina, Lido ima 7 kilometara staze za šetanje kroz jezgro ostrva, gde idete kroz hladovinu i možete da vidite razne životinje i biljke, a opet ste blizu centra grada - kaže ovaj  Beograđanin.  


I ovog leta je besplatan prelazak pešaka preko pontonskog mosta između zemunskog Keja oslobođenja i Velikog ratnog ostrva na Dunavu. Uprskos poskupljenjima, Lido je i dalje pristupačna destinacija  koja ima selektivnu ponuda po sistemu „za svačiji džep“.

Foto: Informer.rs

 

- Cene su  pristupačne u odnosu na gradske lokale i neka druga mesta, lepo je što se vodi računa o tome. Flašica vode je 100 dinara, a to je skoro pa kao u marketu - kaže Zoran Babić. 

Osim  prirodne lepote, klime, ambijenta, Beograđani ističu da  Lido  ima i povoljne cene pa i četvoročlanoj porodici ovaj vid relaksacije pored reke ne predstavlja veliki teret za budžet.

Prema rečima sugrađanke Sofije Stankić da bi celoj porodici obezbedili osveženje tokom izleta na Lidu nije potrebno više od 1000 do 1500 dinara. 

Foto: Informer.rs

 

- Mnogo je povoljnije nego  na drugim kupalištima i u odnosu na cene. Kafa je oko 170 dinara, a ovde čak ne mora ni da se potroši novac - može da se ponese od kuće. Ovo je zasta za svakoga i sa debljim džepom, ali i za one koji žele da uštede -  ističe Sofija Stankić.

 

Foto: Informer.rs

 

Ovo ostrvo na samom ušću Save u Dunav sastavni je deo svakog beogradskog leta 
ali i turističke ponude. Prava "džungla" u srcu velegrada koja i dalje čuva svoj divlji šarm. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milena

pre 1 godinu

Auuu,bas ste ih obavestili,sad ce bosanci da krenu sa gradnjom solitera.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!
Društvo

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!

Nakon najtoplije zime u istoriji, moguće je da je pred nama zbog klimatskih promena, koje su povećale temperature u svetu za 1 stepen, a u Srbiji čak za 2, jer se naša zemlja brže zagreva, i jedno od najtoplijih proleća, a bogami i leta. Tek što je ovo godišnje doba stiglo, meteorolozi su upalili i prve meteoalarme zbog vrućine koja sledi narednih dana.

28.03.2024

14:50

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!
NIJE MU OVO TREBALO

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!

Turska već dugo pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, ali u stvarnosti je saučesnik terorizma, tvrdi ruska Pravda. Teroristički napad na Krokus će zauvek promeniti ruske pristupe Ankari, navodi list i dodaje da je "Turska je sedište ukrajinske Glavne obaveštajne uprave za pripremu terorističkog fronta u Ruskoj Federaciji".

28.03.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija