• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.08.2022

15:11

HRANE U IZOBILJU, A KUPACA SVE MANJE! Ovo su cene na beogradskim pijacama!

printscreen

Podkast

HRANE U IZOBILJU, A KUPACA SVE MANJE! Ovo su cene na beogradskim pijacama!

Podeli vest

Ekipa "Informera" obišla je Kalenić pijacu da sazna kako se kreću cene voća i povrća i da li se nešto promenilo u odnosu na prošlu godinu

Sezona svežeg voća i povrća u punom je jeku. Beogradske pijace krcate su najrazličitijim namirnicama. Ekipa "Informera" obišla je Kalenić pijacu da sazna kako se kreću cene
i da li se nešto promenilo u odnosu na prošlu godinu.

Foto: printscreen

Kalenić pijaca

- Cene suhomesnatih proizvoda su se promenile, ali to nije ništa u odnosu na ono šta nas čeka - ističe jedan od zakupaca iz mlečne hale. Cene svinjskog suvog mesa kreću se između 1200 i 1500 dinara, što je nešto više u odnosu na prošlu godinu. 

Foto: printscreen

Kalenić pijaca

Nasuprot tome cene paprike i paradajza ostale su iste.

Što se tiče voća, jedan od prodavaca tvrdi kako su cene prošle i pretprošle godine bile jače. 

- Cene idu...Evo na primer breskva od sto do trista. To je neki raspon. Kruška isto tako.
Od 60, 100,120,150, 200... Šljiva ide 100 dinara, a jabuka 120, 180 - 
nabraja prodavac sa Kalenića.

Foto: printscreen

Kalenić pijaca

- Ko nije zadovoljan, on nikad nije zadovoljan. Uvek ko kupuje, njemu je skupo, ko prodaje - njemu je jeftino. Ali ko zna kvalitet robe, ne buni se. Zna šta kupuje. Ima dosta njih koji traže kvalitet robe. A ovde je proverena tezga, proverena roba - tvrdi zakupac tezge. 

Robe na pijaci ne manjka. Nudi se veliki izbor domaćih sokova, kolača i meda. Osim svežih malina, kupina i borovnica, velika je ponuda sušenog i kandiranog voća. I ponuđači ribe šire svoj asortiman nudeći veliki broj različitih morskih plodova kao što su rakovi, hobotnice i lignje.Na beogradskim pijacama Kupci imaju prilike da biraju najrazličitijeproizvode sjajnog kvaliteta. Ono što bi moglo da obraduje je činjenica da hrana na pijaci mahom nije poskupela.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jana

pre 1 godinu

Spustite cijene pa cete imati kupaca.Radije cete baciti nego Siromahu dati.Zato Vas ne zalim.

bg

pre 1 godinu

Pijacu izbegavam u sirokom luku , sta sve bacaju na voce i povrce ne bi vam bilo dobro . U marketima em jeftinije em mozda ali kazem mozda neko nekada i izvrsi kontrolu pesticida , na pijaci nikad.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija