• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

18.01.2023

17:00

OD VIKENDA CELU SRBIJU ZAHVATA HLADNI TALAS! Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje

printscreen

Podkast

OD VIKENDA CELU SRBIJU ZAHVATA HLADNI TALAS! Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje

Podeli vest

Nakon sunčanog vremena i visokih temperatura netipičnih za ovo doba godine, za vikend će konačno pasti sneg u našoj zemlji

 

Beogradski meteorolog Đorđe Đurić otkriva koje delove Srbije će zahvatiti hladni talas.

- Danas smo imali pravu prolećnu temperaturu od 20 stepeni. Zima nam još nije pokazala svoje pravo lice, ali ne znači da neće. Za vikend nam stiže dugo očekivano zahlađenje. Do petka ćemo imati natprosečno toplo vreme, veoma visoke temperature – danas do 20, četvrtak i petak nešto hladnije, pogotovo u petak kada nas očekuje drastičniji pad temperature za nekih desetak stepeni. U petak je moguća i kiša, a na planinama sneg. To će biti uvod u dalje zahlađenje koje nas očekuje tokom vikenda. Snažni cikloni koji su danas prelazili preko našeg područja uslovljavali su toplu vazdušnu masu odnosno vukli toplu vazdušnu masu sa juga, pa su temperature bile kao u proleće. Tokom vikenda će ti cikloni povući hladnu vazdušnu masu i zbog toga će doći do drastičnijeg zahlađenja. Susnežica i sneg uz dalji pad temperature očekuje se i u nižim predelima Srbije uz neke maksimalne temperature od 2 do 5 stepeni – kaže naš sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija