• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

04.07.2019

14:18

(FOTO/VIDEO) TARANTINO IDE U PENZIJU: Došao sam do kraja, dao sam svetu filma sve što sam mogao!

Live TV

(FOTO/VIDEO) TARANTINO IDE U PENZIJU: Došao sam do kraja, dao sam svetu filma sve što sam mogao!

Podeli vest

Film "Bilo jednom u Holivudu" mogao bi biti i poslednji umetnički film u stvaralačkoj karijeri Kventina Tarantina, piše magazin "Dži kju"

- Mislim da sam, što se tiče filmova namenjenih prikazivanju u bioskopima, došao do kraja puta. Vidim sebe kako pišem knjige ili pozorišne komade. Jednostavno, smatram da sam svetu filma dao sve što sam mogao - citira časopis "Dži kju" 56-godišnjeg Tarantina.

Kako navodi "Dži Kju" — Tarantino je u prošlosti više puta razmišljao o završetku stvaralačke karijere i postavljao je sebi zadatak da snimi tačno deset filmova. "Bilo jednom u Holivudu" je njegovo deveto ostvarenje namenjeno prikazivanju u bioskopima.

Posle izlaska na velike ekrane filma "Prokletnici" 2009. godine, Tarantino je u šali rekao da njegov odlazak iz kinematografije može da se desi i ranije, ako kritičari i publika oduševljeno prihvate film "Bilo jednom u Holivudu".

Foto: AP/Vianney Le Caer

Ako bude dobro prihvaćen, verovatno neću ići do broja 10. Možda se zaustavim upravo sada -  prenosi časopis Tarantinove reči.

(FOTO) KIJANU RIVS KAO LIK IZ DIZNIJEVIH CRTAĆA! Fanovi oduševljeni

Bred Pit, koji igra u filmu "Bilo jednom u Holivudu", izjavio je za "Dži Kju" da režiser ne blefira.

- Mislim da je smrtno ozbiljan. Iskreno, žalim zbog toga, ali on često razmišlja o trenutku u kome će osetiti da mu je vreme da završava sa režiserskim poslom - smatra Pit.

Foto: Reuters/ Eric Gallard

Svetska premijera filma "Bilo jednom u Holivudu" održana je na Kanskom festivalu. Radnja filma se odvija u Los Anđelesu 1969. godine. Film prati priču bivših zvezda televizijskih vesterna Rika Daltona i Klifa Bata (Leonardo Dikaprio i Bred Pit). Glavni zaplet u filmu je smešten u pozadini događaja koji su u vezi sa bandom Čarlsa Mensona i sa ubistvom supruge Romana Polanskog, glumice Šeron Tejt (ulogu tumači Margot Robi).

Kventin Tarantino je postao svetski poznat posle izlaska filma "Petparačke priče" 1994. godine. Među njegovim radovima su i filmovi "Ulični psi" (1992.), "Džeki Braun" (1997.), "Kil Bil" (2003. i 2004.), "Prokletnici" (2009.) i "Đangova osveta" (2012.).

Čak šest njegovih filmova se nalazi na spisku "Sto najboljih filmova svih vremena i nacija", u izboru časopisa "FHM".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija