• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

04.06.2021

12:31

LEGENDE SU - LEGENDE! Imaju 20. album u karijeri i - novog pevača! /VIDEO/

Gordan Jović, RTS

Live TV

LEGENDE SU - LEGENDE! Imaju 20. album u karijeri i - novog pevača! /VIDEO/

Podeli vest

Sastav "Legende" na sceni uspešno istrajava više od tri decenije, a na novom, 20. albumu je 12 pesama. Frontmen grupe Zoran Dašić Daša kaže da su se trudili da i ovog puta ostanu stilski prepoznatljivi

 

Za 25 godina, članovi grupe "Legende" su samo u Centru "Sava"; održali 60 koncerata za pamćenje.

Novi album, prvi sa takođe novim članom sastava, pevačem Nikolom Zekićem, nosi naziv "2020", i osim osam novih, tu su i četiri prepevane pesme.

- Ne osećam toliko uzbuđenje, koliko osećam odgovornost povodom izlaska novog albuma za PGP RTS. Uvek se više plašim da se ne obrukamo, nego da li će naše pesme biti hitovi. Posle toliko godina, bez neke lažne skromnosti, mi smo kao grupa uspeli da izborimo prepoznatljivost, svoj muzički izraz, uspostavili smo neke standarde - postali brend. A o svemu navedenom svedoče i brojna priznanja koja su nam dodeljena. Novi CD znači nastavak karijere grupe `Legende` koja traje 33 godine, ali jeste istovremeno i otvaranje jednog novog poglavlja - kaže Zoran Dašić, muzičar, pesnik, tekstopisac…

- Nesvakidašnju, novu energiju i svežinu ovom 12. albumu za PGP RTS daju, kako u zvučnom tako i u vizuelnom smislu - naš novi pevač Nikola Zekić, i Marko Dašić za klavijaturama. Sa njima dvojicom smo se značajno podmladili i napravili jedan potencijalni most ka mlađoj publici. Ako u tome uspemo - onda smo napravili šansu za budućnost - dodao je Daša.

Kakvi su tekstovi pesama sa najnovijeg albuma?

- Uglavnom su moje pesme objavljene u zbirkama, što zajedničkim što samostalnim izdanjima a neke od njih objavljivane su kao poetska dela i u Književnim novinama, što i zvanično potvrđuje da je to poezija koja se peva. Znam da to u današnje vreme estradnog cirkusa i nije baš najpopularnije ali mi smo to što jesmo i ne želim od toga da odstupim. `Legende` su i zamišljene kao jedna ideja oko koje smo se okupili a to je kvalitetna muzika, naslonjena na tradiciju ovih prostora uz obavezno kvalitetan tekst.

Kako ocenjujete saradnju sa kolegama koji su radili sa vašim muzičkim sastavom?

- U dosadašnjem radu smo imali sreće i privilegije da sarađujemo sa brojnim zaista velikim imenima i pravim legendama kao što su Bora Đorđević, Marko Nikolić - popularni Giga Moravac, Sa Milenom Dravić, Darom Matić i Angelom Šurevim iz Beogradske filharmonije. Mnogi ne znaju da smo, kao prateći gosti - svojevremeno snimili sa Bajagom pesmu "Moji su drugovi". Zatim sa Halidom Bešlićem, Željkom Samardžićem, Cunetom Gojkovićem, Vasilisom... Evo sada smo na najnovijoj pesmi "Onih dana", sarađivali sa Jovom Radovanovićem, iz legendanih `Sedmorice mladih`. Ima još toga…

A kakvo mišljenje imate o novim članovima grupe?

- Marka mnogi znaju koji prate naš rad jer je poslednjih godina nastupao sa nama, na nekih četrdesetak koncerata pa on i nije neka potpuno nova osoba kod nas. Ali Nikola Zekić jeste i on se odlično uklopio u našu ekipu - tek očekujem da će se dokazati u punom sjaju. On je veoma interesantna i kvalitetna ličnost. Solista Radio Beograda nekih šest godina, muzički obrazovan, magistar ekonomije, harmonikaš, dugogodišnji igrač folklora, sportista, kik bokser, a nadasve veoma kulturan, skroman i lepo vaspitan mladić. Mislim da će biti uživanje raditi sa njim. Nadam se da ćemo uskoro početi sa nastupima čim situacija dozvoli da to i u praksi potvrdimo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija