• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2015

17:34

(FOTO) RAT JE GOTOV, IDITE KUĆI Osvanuli plakati protiv vojne parade u ZG

Balkan

(FOTO) RAT JE GOTOV, IDITE KUĆI Osvanuli plakati protiv vojne parade u ZG

Podeli vest

Na ulicama Zagreba danas su osvanuli natpisi i poruke protiv vojne parade koja treba da bude održana 4. avgusta povodom obeležavanja godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" poput - "Rat je gotov, idite kući!" i "Rat je gotov, na mestu voljno", preneli su hrvatski mediji

Julija Kranjec iz Centra za mirovne studije izjavila je da je Centar za mirovne studije već u nekoliko navrata sa svojim izjavama za javnost podsetio hrvatsku vladu i predsednicu da je apsolutno neprihvatljivo i nepotrebno da se u društvu koje je nedavno prošlo ratne strahote na ulicu izvlači vojska. 

- Hrvatskom društvu nije potrebna militarizacija, već suočavanje sa prošlošću i gradnja mira. Neprihvatljivo je na ovaj način obeležavati Oluju, u kojoj je stotine ljudi izgubilo živote, bilo proterano, nestalo - izjavila je Kranjec za portal Index.hr.

Politički analitičar iz Zagreba Žarko Puhovski se, takođe, slaže da je ovakva parada nepotrebna, te da se radi o pravom rasipanju novca, a sve kako bi se hrvatski premijer Zoran Milanović na neki način sakrio od neugodnosti koje bi ga mogle dočekati u Kninu.

- Ovakve vojne parade održavaju samo Francuska i Rusija, po mom sudu to je za malu naciju besmislica - rekao je Puhovski.

 
printscreen

Prema njegovom mišljenju, "ova parada je rezultat toga da je premijer na jedan svoj tipičan, zbrzani način hteo da izbegne da ga nacionalistički primitivci u Kninu izvižde".

- U pravu je što se od toga želi na neki način maknuti, no ovo je malo skupa i promašena zabava u tu svrhu - kazao je Puhovski.

Prema njegovim rečima, ovom paradom Hrvatska zapravo želi da sakrije svoju vojnu nemoć.

- Ne može se sakriti da je hrvatska vojska slaba i da je Hrvatska u tom pogledu slabe moći, iako nama vojska nije ni važna, jer smo u NATO - rekao je Puhovski.

On je zaključio da je sve to za malu naciju ipak preskupa i promašena zabava.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Navali hrvatski narode,dele se crne košulje,malo ih ostalo ! Kame i revolveri - samo uz propusnicu, do glavne lože...!!

DRZAVA NA KREDIT

pre 8 godina

Za kreditni aranzman kod banke stavlja se hipoteka na pokretnu i nepokretnu imovinu. Uzeli ste kredit za drzavu a tu ste zalozili sopstvene zivote i imovinu. Nema nazad. Prodali ste i svoju buducnost koja nema nikakve veze sa Evropom. Mozete da se zalite samo Maleziji tamo ce Vas razumenti.

badza

pre 8 godina

Kakva im je ova iz Centra za mirovne studije kad ne razlikuje stotinu od stotine hiljada.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija