• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.12.2015

20:20

(VIDEO) ANTI NATO PROTEST U PODGORICI: Skandiralo se "Kosovo je srce Srbije" i klicalo Putinu!

Balkan

(VIDEO) ANTI NATO PROTEST U PODGORICI: Skandiralo se "Kosovo je srce Srbije" i klicalo Putinu!

Podeli vest

Protest protiv učlanjenja Crne Gore u NATO, desetak dana nakon što je Alijansa uputila pozivnicu Crnoj Gori,bez incidenata je završen u Podgorici

20.30 - Skup je završen čitanjem izvoda iz testamenta Svetog Petra Cetinjskog. Protestna šetnja prošla bez incidenata.

Na protestu koji su organizovali Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija okupilo se, po policijskim procenama, oko 800 građana iz svih crnogorskih gradova, javlja RTCG.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i Nove srpske demokratije. Na protest su stigli i lideri Nove kao i bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović.

Predsednik Radničke partije Janko Vučinić poručio je da je "NATO čudovište koje se hrani na nesreći i krvi pokorenih naroda". 

 

 


Predsednik Pokreta za Pljevlja Novica Stanić poručio je da Pljevlja nije bombardovao NATO, nego Vlada Crne Gore. 

- Na zli put režim je krenuo 2006. kada je silom odvojio Crnu Goru od Srbije. Proglasili su počasnim građaninom onoga ko je odgovoran za prodaju srpskih organa, a uveli su i sankcije Rusiji bez koje ne bi bilo Crne Gore. Ne u NATO, živela Rusija - kazao je Stanić. 

 

 

 

 


Kako nezvanično iz MUP-a saznaje Portal RTCG, iz drugih gradova Crne Gore organizovano i u sopstvenoj režiji krenulo je na stotine ljudi koji bi trebalo da se priključe protestu. 

Protest organizuje Nova srpska demokratija, jedna od članica Demokratskog fronta, koja se protivi ulasku Crne Gore u NATO.

Osim Nove srpske demokratije, u organizaciji skupa učestvuju i Pokret za Pljevlja, Mreža NVO "Ne u NATO", Pokret "Sloboda narodu“ i Grupa građana "Akcija-reakcija". Pokret za promjene ne učestvuje u protestu. 

- Konstatujemo da je ovo trenutak u kome je veoma važno da svi oni koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO budu zajedno i budu jedinstveni u pružanju otpora jednoj opasnoj nameri koja predsedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću samo služi za produžetak nekontrolisane vlasti. Predsednik DPS-a i NATO promoteri očigledno žele da se odluka o ovom važnom pitanju donese bez konsultovanja građana, i mi to ne prihvatamo- saopšteno je iz Nove srpske demokratije. 

Iz ove partije je poručeno da "odluku treba da donesu građani na poštenom i pravičnom referendumu, jer bi sve drugo moglo da se dovede u pitanje i imalo bi nesagledive posledice po Crnu Goru“.

 

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNO! MOMO RUŠI MILA: Bulatović na čelu Demokratskog fronta da se osveti Đukanoviću!

ĐUKANOVIĆ IZRIČIT: Crna Gora ide u NATO, šta god mislila Rusija

ANTI NATO PROTEST danas u Podgorici

AMERI SE SPRDAJU SA CRNOM GOROM: Za NATO su važni ko prijatelj s Fejsbuka!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Веровао сам у Васојевиће...! Само имају ли снаге...? Имају ли младости - да издајице "Бокешке",и потурице "самељу" - у "бијело брашно"..?

Erdogan

pre 8 godina

800 cetnika !!! Brane Kosovo i to u Crnu-Goru. Joj Milo , isteraj sve cetnicke bagre iz Crne Gore inace imaces uvjek problema. Njima osim Rusije nista ne im interesuje.

Erdogan

pre 8 godina

A zasto ne bi ja tvoju?! Isto tako i Milo ce da se pridruzi u moju akciju, i moze i ostali Crno Gorci.

Petar Pan

pre 8 godina

Cestitam balijo! Na dobrom ste putu da od Crne Gore zajedno sa Siptarima i Montenegrinima napravite ISLAMSKU DRZAVU ali moras da zahvalis i aktuelnom rezimu u Srbiji koji je , zbog svog takodje vazalnog polozaja prema EU i NATO, potpuno na strani Don Mila i njegovog montenegrinskog plemstva...

Lala iz Banata

pre 8 godina

Баш Тако како си реко : Биће "ЈОЈ - МИЛО"... кад се "поћерамо"...!? ...А биће: "Мило и - твојој сестри"...

dusan simovic

pre 8 godina

800 cicinih postovaoca a mislio sam bice ih 500.000.Sta se desilo sa gradjanima i dali je razlog utakmica crnogorkih na SP u Danskoj.Momir nam dodje i stade na branik otadzbine protiv saveza sa dusmaninom Natom a mi braco srbi zatajismo.Nas trebinjaca bese 7 autobusa a jedan od Bijelog polja.hm ne razunmijem ali ovo nece da valja.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Не клони духом..Биће све по Божијој вољи..! "Нема зиме док - Северац не дуне"... све и у своје време... Више вреди Батаљон Одабраних нег* "пукови проказаних"..!

GAGA

pre 8 godina

Србија ћути као заливена,као да је неко омађијао,подмукло нам уводе порезе за нешто што не треба да се опорезује ни у сну(такса на струју,ангажована снага.... )Кад букне,удружићемо се поново.

ivan

pre 8 godina

pa ako vama srbi smetaju u crnoj gori isterajte a micemo vas iz srbije gde vas ima vise tri puta nego sto vas ima u crnoj gori nego ne svadjajte narod a milo verujte vlada skoro ko tito,gadafi sadam husein i tako dalje ali to nije normalno 30 godina na vlasti pa viste tamo diktatura teska !

Petar Pan

pre 8 godina

Na zalost, matematika kaze : Albanci+ Muslimani+ Krvati+ Montenegrini Srbi + Crnogorci... Crna Gora je odavno drzava GRADJANA, doduse STRANIH ... do sledeceg rata....

Dejan

pre 8 godina

Nema šta ko da ide tamo Dusane, neka se sami izbore ali ne zveckama i pistaljkama a kad počne onda se ide.

Kiki

pre 8 godina

Zadnji trzaj ovo malo cetnika sto je ostalo.Znaju samo da laprdaju.Sredit ce to Milo.Odosmo mi a junaci nek se vrate da vrate izgubljene zemlje

Šćepan Džabalebar Veliki

pre 8 godina

Da je sad ono šta će bit za deset godina i Srbija dobila poziovnicu za NATO, niko od srpskih političara ne bi do riječi mogo doći, usta bi im bila puna hvale kako je to veliki uspjeh za Srbiju i kako će sad lakše Srbija ući u EU. Naka smo se mi za manje od sto godina oslobodili srpskog jarma.b

Lala iz Banata

pre 8 godina

Нек Ви је - са срећом...Доћи ће те и Ви памети...кроз штету..!

aleksandrovčan

pre 8 godina

Нешто сумњам да Црна Гора - може повратити изгубљену душу...Видим само "старце" који су се окупили око "ватре" али сунце их неће огрејати - док млади не "потпале"...!?

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija