• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2016

17:48

KOMANDANT NATO ZA EVROPU: Crna Gora može veoma brzo da postane naša članica!

Balkan

KOMANDANT NATO ZA EVROPU: Crna Gora može veoma brzo da postane naša članica!

Podeli vest

Crna Gora može veoma brzo da postane punopravna članica NATO-a, a jedan od razloga za to su izvanredni rezultati crnogorskih trupa u Avganistanu, poručio je danas u Podgorici vrhovni komandant NATO snaga za Evropu Filip Bridlav

- Pridruživanje Crne Gore neće doneti samo benefite Crnoj Gori, nego i NATO-u, jer ćemo imati državu, veliku naciju koja se dokazala kao primer stabilnosti u ovom regionu- rekao je na konferenciji za novinare Bridlav.

On je poručio da će se u budućnosti fokusirati na nastavak reformi i poboljšanje saradnje između organizacija u okviru NATO-a i Crne Gore, prenela je RTCG.

CRNA GORA: 47,3 odsto građana za ulazak u NATO

- Veoma sam zadovoljan onim što sam video tokom boravka ovde. NATO ne primorava nijednu državu da joj se pridruži, to je na samoj državi da odluči i veoma mi je drago što je Vlada Crne Gore odlučila da se pridruže NATO-u i na osnovu toga su ministri spoljnih poslova zemalja NATO-a poslali pozivnicu i zadovoljan sam veoma što ću biti dio procesa pridruživanja - kazao je Bridlav.

On je, kako je rekao, čvrsto ubeđen da Crna Gora može da bude punopravna članica NATO-a. „A jedan od razloga zašto to govorim su izvanredni rezultati koje vaše trupe ostvaruju u Avganistanu“.

NEKA NAROD KAŽE: Rusija predlaže referendum za ulazak Crne Gore u NATO

- Vaši vojnici, koji su u Avganistanu zajedno sa NATO partnerima, ne samo da su uspešno usvojili NATO standarde, nego su značajno poboljšali svoje kapacitete i zbog toga sam ubeđen da Crna Gora može veoma brzo da postane punopravna članica - kazao je Bridlav.

MILO NE ZNA ZA PORAZ: Očekivao sam da Vlada dobije poverenje!

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, Dragan Samardžić, rekao je da je, nakon dobijanja pozivnice za članstvo, glavni cilj da Crna Gora što pre postane punopravna članica. „To nije nimalo lak proces, pun je izazova, ali sam siguran da ćemo ga uspešno realizovati, uključujući sve državne organe“.

MILO PRIHVATIO PREDLOG PCG: Izglasano poverenje Đukanovićevoj Vladi

On je kazao da očekuje da u februaru grupa koju će predvoditi ambasadorka Dragana Radulović, počne pristupne pregovore u Briselu, koji bi trebalo da budu završeni do kraja aprila.

- Tako da bi u maju mogli zauzeti svoja mesta u odgovarajućim NATO komitetima i drugim radnim tijelima, kao posmatrači, do punopravnog članstva. Paralelno sa tim započeli smo integracioni proces, koji se većinom odnosi na vojsku i kako je integrisati u kolektivni sistem bezbjednosti - naveo je Samardžić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joca

pre 8 godina

"- Pridruživanje Crne Gore neće doneti samo benefite Crnoj Gori, nego i NATO-u, jer ćemo imati državu, veliku naciju koja se dokazala kao primer stabilnosti u ovom regionu- rekao je na konferenciji za novinare Bridlav." Ko ovo proguta, taj mora da ima atrofiju sivih ćelija...

banat1952

pre 8 godina

Ova izjava Bridlava je prava smejurija, pa on to izgleda zeza Crnogorce. Jos samo da objasni Crnogorcima, koliko ce to da kosta i ko ce da plati tu NATO zezanciju.

Dragomir

pre 8 godina

Немогуће?Црна Гора има трупе или ти војнике у Авганистану?Не шалим се већ заиста несам знао.Ало,браћо и комшије А ШТА ТАМО ТРАЖИТЕ?Вежбате ли или ратујете?Дај боже,боже дај ,да се сви вратите ни огребани!Не верујем у ту вест?

Lala iz Banata

pre 8 godina

Не схватате - да ће Црногорци по пријему, морати да бране Косово од руских и српских трупа кад дође "час" - ослобађања Косова... Зато НАТО-у требају Ццрногорци да у Приштини буду - ТОПОВСКО МЕСО ПУТИНОВИМ РАКЕТАМА и Српским хаубицама...То је план да опет буде "тактика" Србе - на Србе...Као што је радила и Аустрија 1914, када је прво Српске Личке и Банијске регименте послала преко Дрине - да их побију православна браћа...У памет се браћо Црногорци то што чините - ништа вам добра неће донети! Бежите од Сотоне....!!

marko

pre 8 godina

Lalo zaboravio si npr. Komandanta Dobru Jovanovica koji je kao Austrijski oficir u dva maha predao dve Jedinice Srbiji, i zato obesen, u Brckom i dan danas postoji spomen u gradu ovom Heroju

miroljub

pre 8 godina

Sada je stvano NATO postao respektabila snaga u svetskihm okvirima. Još jedno topovsko meso više u Nato snagama što su rekli kao u Avganistanu. Mrtvi se ne saopštavaju.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija