• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2016

12:24

SKANDAL U HRVATSKOJ! Osuđeni pedofil (65) registrovao udruženje za zaštitu dece!

Balkan

SKANDAL U HRVATSKOJ! Osuđeni pedofil (65) registrovao udruženje za zaštitu dece!

Podeli vest

Osuđeni hrvatski pedofil (65) iz Bjelovara, koji je silovao dve devojčice od devet i pet godina, osnivač je udruženja koje se bavi zaštitom dece od seksualnog zlostavljanja?!

Pedofil je jednu devetogodišnjakinju seksualno iskorišćavao, a s petogodišnjakinjom je imao seksualni odnos

Monstrum koji je proveo deset godina u zatvoru ne vidi ništa čudno u tome i smatra da je potpuno normalno da se bori za prava dece.

Pedofil, čije ime nije otkriveno, za hrvatsku TV Nova otvoreno je govorio o svojoj prošlosti. 

- Predsednik sam udruženja za zaštitu ljudskih prava. Bio sam 10 godina u zatvoru, osuđen sam zbog zlostavljanja dve devojčice, a izašao sam na slobodu pre godinu dana - rekao je on novinarki tog medija.

PAPA FRANJA NAREDIO: Svi sveštenici koji su štitili pedofile da podnesu ostavke!

Prema navodima iz presude, muškarac je od početka 1999. do leta 2002. seksualno zlostavljao devetogodišnjakinju i petogodišnjakinju. Jednu je seksualno iskorišćavao, a s drugom je imao seksualni odnos.

ISPOVEST ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE (13) IZ LAZAREVCA: Bolelo me i vrištala sam, ali bio je jači od mene...

Uprkos tome, on kaže da ne vidi problem u svom angažmanu, iako se nalazi u registru pedofila Hrvatske. 

- Sigurno sam u registru, to nije sporno. Svaka osoba koja je optužena za zlostavljanje dece nalazi se u tom registru. Sarađujem sa institucijama i nemam direktne kontakte sa decom. Niko nikada nije doveo u pitanje moju presudu sa obavljanjem sadašnje funkcije - kaže pedofil.

(VIDEO) KLOPKA ZA PEDOFILA! Predstavila se kao 14-godišnja devojčica, pa perverznjaku na sastanak poslala bildera!

Zaštitnica prava dece u Hrvatskoj Mila Jelavić tvrdi da je glavni problem u zakonu o udruženjima, koji takve slučajeve ne zabranjuje.

- To je jedna od nelogičnosti sistema. Na to sam upozorila ministarstvo uprave još 2014, ali nažalost moji predlozi nisu prošli - kaže Jelavićeva. 

(VIDEO) ŠOKANTNO: Pedofil uhvaćen dok je zlostavljao devojčicu, besna rulja mu presudila!

U Hrvatskoj je, inače, od početka 2013. zaživeo registar pedofila koje vodi ministarstvo pravosuđa. Taj spisak nije javan, ali ima svrhu da se počiniteljima takvih krivičnih dela onemogući kontakt s decom.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija