• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Faktor.ba

29.03.2016

17:38

BAKIR NE MOŽE DA SE SMIRI: Nećemo tolerisati pretnje iz Beograda!

Balkan

BAKIR NE MOŽE DA SE SMIRI: Nećemo tolerisati pretnje iz Beograda!

Podeli vest

Komentari srpskog premijera Aleksandra Vučića su ishitreni i verovatno u funkciji predizbornih odmeravanja snaga u Srbiji, kaže Bakir Izetbegović.

Vučić je, komentarišući najavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, rekao da Izetbegović traži izgovor za pokretanje nove spirale nasilja.

- U predizbornim kampanjama se olako izgovaraju jake reči, ali kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, reč "nasilje" ne treba izgovarati u Beogradu. Bosna i Hercegovina niti je u prošlosti pokretala nasilje i vršila agresiju, niti to u budućnosti namerava da čini. Međutim, istina i pravda su nešto od čega niti možemo niti smemo odustati, i koristit ćemo sve pravne mehanizme koji su nam na raspolaganju da do njih na kraju i dođemo.

Nakon nasilja koje smo pretrpili, proglašavati naše legitimno i legalno posezanje za međunarodnim pravom "sprovođenjem osvete nad Srbima" je zamena teza koja neće proći", rekao je Izetbegović za sarajevske novine Faktor. 

VUČIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Srbija u Sarajevu nema partnera za mir!

Izetbegović je rekao i da će BiH uvek biti partneri za mir svima u regionu, pa i legalnim vlastima Republike Srbije. 

- Ali, partneri za nepravdu, partneri za gaženje dostojanstva naših palih i naših preživelih, partneri za zaborav i autocenzuru nećemo biti nikada i nikome- poručio je Izetbegović. 

DODIK OBJASNIO BAKIRU: Nema toga u Srpskoj, koji bi podržao obnavljanje tužbe protiv Srbije!

On je dodao da BiH sa Srbijom želi graditi odnose na ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju. 

- Ne želimo nikakav sukob, ni sa Srbima ni sa Srbijom. Želimo da gradimo buduće odnose na istini, pravdi i činjenicama, na ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju. I nećemo tolerisati da nam se samo par dana nakon što su presudom Radovanu Karadžiću definitivno utvrđeni užasni zločini počinjeni u Bosni i Hercegovini, pre svega nad Bošnjacima, iz Beograda preti da ćemo mi biti krivi za novu "spiralu nasilja" ako budemo tražili pravdu pred međunarodnim sudovima - rekao je Izetbegović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 8 godina

Ljulja se mir u svetu, zato dobri zapad raspiruje zarista na balkanu. \n

Darko

pre 8 godina

E jos da su zuti ostali na vlasti ... Volim da naprednjaci dobiju. Oni su nacionalno orijentisani a racionalni, a ekonomiju moramo svi zajedno fa dignemocna visi nivo,to je postupak koji traje decenijama. Svi se sjatise na nasu Srbiju,'oce opet da nas satru

Wallter

pre 8 godina

Bakire,vidim da si uzeo tatin bukvar,čitaj ga,prouči i odbaci.Taj način uč nja i ideologije doveo je BiH tamo gde je sada,U pamet se Bakire još ti nije dockan.Uhvati se sa ljudima za budućnost,pruzaj nova radna mesta daj omladini nadu za prosperitet a ne da napuštaju naše bivše Republi ke i odlaze tamo negde samo da Vas i slične ne vide.

zika

pre 4 godine

Toliko je ZLO u ovom "coveku" da je to nepojmljivo za zdrav razum.

boob

pre 8 godina

Kao da slusam njegovog oca pre 23-25 godina,istu pricu plasira uz pomoc zelenog polu meseca.Opet stavlja njiih naspram Srba, i da opet oni imaju veca prava od Srba ,i da Srbi opet budu potlaceni narod kao i do 1918g i od 41-45god.i nikako mu nije jasno da to ne moze da biva.U Bosni su se Srbi jako opekli u proslosti,a to su i pokazali 90ih,i spremno su vas docekali.Ostajem da sam protiv rata i svih ratova a najvise onih gde Srbi ucestvuju,ali i dalje kazem da ako nas neko dira u petokraku ga treba udariti ,odmah.

mile

pre 8 godina

da izbije taj rat, pa da pregazimo Drinu i zavrsimo posao.

Loznicanin

pre 8 godina

Bakir o svemu govori,samo ne pominje da mu je rahmetli babo bio u sastavu zloglasne 13.SS*Handzar divizije*,koja je bila i na Istocnom frontu,a ni ona tada,kao ni Muslimanske formacije 90-ih,nije mahala cvecem Srbima. Bakirove izjave samo dodatno iritiraju i ne vode nicem dobrom,jer RS obuhvata skoro polovinu BiH,a nasih sunarodnika 35-40%,a pre rata i vise. Pa,kako onda neko moze biti*agresor*na vlastitu zemlju i kucni prag?

Todor

pre 8 godina

Ovu buru je izazvao Vucic posle presude Karadzicu kada je, u prisustvu Predsednika RS-a, izjavom,parafraziram "Necu da pretim ali da vidim toga ko ce povezati presudu Karadzicu sa RS-om i Srbijom". Mozda nije pretnja ali cinjenica je da lici.Ova izjava je data pre nego sto je iz Sarajeva progovorena jedna jedina rec.Ovde treba zapziti kljucnu stvar a to je,da kada je god Dodik prisutan u BG nasi politicari se ne mogu prepoznati jer se bukvalno gube.Tako je bilo i za vreme BOT-e. Dodik ih sve skupa obilato "zloupotrebljava" i hvata ih na pricu vecite "ugrozenosti Srba i RS-a" i kada jeste i kada nije.Uspeva da im naturi takvu pricu da su im bitniji Srbi van Srbije od Srba i drugih gradjana u Srbiji. I to tako traje godinama.Ovo je istina pa vi ovo objavili ili ne. Nisam usamljen u ovakvom misljenju.

Ali Šele

pre 8 godina

Todore upravu si za komentar jer i ja mislim da je na ovim prostorima Dodik najveći krivac za trenutne sukobe između Srba i Muslimana i da to vešto koristi kako bi sakrio svoj kriminal i lopovluk, jer čitajući razne portale Dodik se sa Sarajevom samo slaže i dogovori kad su u pitanju strani krediti i zaduživanje RS a nakon toga odma postarom pljuje i govori o nekoj ugroženosti Srba u RS

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija