• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2016

09:05

SAD DIŽU I SPOMENIKE USTAŠAMA! Hrvati odaju priznanje Miru Barešiću, ubici jugoslovenskog konzula u Švedskoj!

Balkan

SAD DIŽU I SPOMENIKE USTAŠAMA! Hrvati odaju priznanje Miru Barešiću, ubici jugoslovenskog konzula u Švedskoj!

Podeli vest

Miro Barešić, atentator na jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj Vladimira Rolovića, dobio je spomenik u svom rodnom mestu Dragama u blizini Pakoštana

 

I ovih dana, kada mu se pred rodnom kućom u Dragama priprema otkrivanje spomenika, u Hrvatskoj ima onih koji smatraju da je ubistvo Vladimira Rolovića 1971. godine bilo naprosto teroristički čin zbog kojeg je, uostalom, Barešić tada u Švedskoj i osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Spomenik nosi ime “Pogled na Domovinu”, a njegovo otkrivanje biće danas, prenosi portal Antena Zadar.

Barešić je kao hrvatski vojnik poginuo 31. jula 1991. kod Benkovca, kako navodi "Slobodna Dalmacija", "pod nerazjašnjenim okolnostima".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
magda

pre 7 godina

Poslusne ustase dobile direktivu od zapada da nas provociraju, pa sta ce jadnici,to moraju da rade pod pretnjom inace ce im kao marionetama iseci konce za koje su im privezane i ruke i noge a bogami i glave.Sta ce oni onda bez njih i ovako su se kao krpelji zalepili i sad uzivaju kao paraziti na grbaci EU.Bas jadan narod ali to jos ne zna,misle da su IN.\n

Soko

pre 7 godina

Zasto bi srbe provocirali, Vladimir Rolovic bio je crnogorac. To sto je bio ambasador tadasnje Jugoslavije u Svedskoj znaci da je predstavljao sve tadasnje republike i pokraine koje su bile u sastavu SFRJ. Ne vidim potrebu da mesas srbe sa ovim cinom, jedino ako imas zadatak da spinujes stvari.

Nenad Radak

pre 7 godina

jel to ta eu u koju nas vodite..,to su te vrednosti kojima stremimo...

jad vašem

pre 7 godina

očekujemo da se u ndh podigne spomenik hitleru, a pavelićev su, nadam se, u svakom malom mistu.

Danko

pre 7 godina

BRAVO HRVATI SAMO TAKO !!! VOLI VAS SRBIN IZ HRVATSKE!

Srbo

pre 7 godina

Pa ti si ustvari Hrvat, samo da se pokatolicis.tako su i oni postali hrvati.

Kvrga

pre 7 godina

Oslibadjanje, zlocinaca, rehabilitovanje duhovnih vodja ustaskog fasistickog pokreta, pidizanje spomenika osudjenom teroristi.... Zar su to EU vrednosti jedne drzaveHrvatska je sve, damo nije uredjena drzava zasnovana na vladavini prava, nezavisnom sudstvu, gradjanskim slobodama i garantovanju jednakih prava svim zajednicama koje u njoj zive. \nDa podsetim.  NDH je formirana voljom nacisticke nemacke i Adolfa Hitleta. Dakle svaki duznosnik NDH je i duznosnik Adolfa Hitlera. I jedino Hrvatska na svetu te duznosnike smatra svojim herojima i svecima. To se ne moze porediti sa Drazom Mihailovicem. Njegov pokret nije formirao Hitler. A Srbija je o odnosu sa Nacistickom Nemackom sve rekla u Martovskom Pucu, kada je narod odbacio svaki moguci odnos sa Nacizmom i fasizmom i odredio svoju sudbinu parolom \"Bolje grob nego rob\". Toliko o onima koji izjednacavaju sve ovo sto se desava u HR sa odnosom srbije prema Drazi Mihailovicu. \n

Vladimir

pre 7 godina

Engleska obavjestajna sluzba objavila je kako je za 100.000 funti uspjela da organizuje demonstracije pod nazivom "Bolje grob nego rob", i narod nije izasao povodm toga na ulice ali se to pretvorilo u ono sto su bas Englezi htjeli. Da li mi podizemo spomenike osudjenom teroristi? Primjer je Gavrilo Princip. Za nas heroj za druge terorista. Kakve veze mi imamo sa Baresicom? Da novine i tv nisu digle toliku galamu niko za to ne bi ni znao. Vazno je narod natjerati da misle o mrznji ali da ne misle o problemima sa kojima se susrecu svaki dan. Vazan je Rolovic ali cekanje kod doktora 5 sati nije vazno!

HRVAT

pre 7 godina

Svaki narod dize spomenike svojim vitezovima i herojima..tako mi nasem Ustasi Baresicu....vi Drazi..pa cemo Stepincu..Pavelicu...vi Nedicu..Kalabicu...itd..ne vidim nista tu sporno\n

Djole

pre 7 godina

Alo vitez,voleo bih da se i tvoja supruga (devojka,momak) izjasni oko tog šta se i kome diže!!Sudeći po tvojim komentarima na Srpskim portalima,tebi se izgleda diže samo na Srpske novine,tako da slobodno možeš da je pošalješ u Sbiju na oporavak!!Ukoliko tebe bude čekala bojim se da će tražiti azil u Srbiji!!!!

Miki

pre 7 godina

E ako su vam ovakvi kreteni vitezovi nije ni cudo sto vas zovu konjusari! Stvarno ste bednici prvog reda!

daklem

pre 7 godina

Svaki narod diže spomenike svojim herojima.Kakvi heroji takav i narod.Pametnom dosta.

Alojse Stipnac

pre 7 godina

Miro je vitez i i mucenik Hrvatskog naroda

Tihi

pre 7 godina

kako je ziveo tako je i zavrsio svoj bedni ustaski zivot

Vladimir

pre 7 godina

Kakve mi veze imamo sa Rolivicem Barisicem i ostalo? Samo ljudima tizete tenzije kako ne bi razmisljali o pravim problemima u ovoj drzavi. Rolovic je bio Crnogorac, jugoslovenski ambasador. Barisic je covjek sa idealima kao sto je bio i Gavrilo Princip. Cijeli svijet Gavrila smatra teroristom osim nas Srba. Ubice i jedan i drugi. Meni je zao sto ovakvih kao sto je Barisic nije bilo i kod nas, jer cim je poceo rat covjek se vratio u svoju zemlju i otisao u borbenu jedinicu za razliku od vecine nasih cetnika u dijaspori.... Prosao sam Zap.slavonsko ratiste, poslije toga koridor, dobojsko ratiste...i ratovao protiv tih ustasa ali mi ni sekundu ne smeta taj spomenik. A nama Kavaja heroj....

ante

pre 7 godina

Žao mi vas je Srbi što več jedno ne uvidite da je Hrvatska država i da cjenik one koji su se borili za svoj narod. A ne kao vaši veliki srbi a i sadašnji političari koji vas truju mržnjom prema Hrvakoj tako da bi oni mogli krasti pare i puniti svoje đepove. A vama bacaju prašinu u oči o hrvatskom Ustaštva. mnogo ste glupi...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija