• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.08.2016

15:15

PRST U OKO USTAŠAMA! Spomenik Vladimiru Roloviću u Podgorici, ODMAH PORED HRVATSKE AMBASADE!

Balkan

PRST U OKO USTAŠAMA! Spomenik Vladimiru Roloviću u Podgorici, ODMAH PORED HRVATSKE AMBASADE!

Podeli vest

NVO Građanska alijansa (GA) uputila je inicijativu gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću kojom traže da jedna ulica u glavnom gradu nosi ime ubijenog jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj, Vladimira Rolovića, i da se nekadašnjem jugoslovenskom i crnogorskom diplomati i narodnom heroju podigne spomenik u parku u Tološima, u blizini hrvatske ambasade

U ovoj inicijativi, koja je pokrenuta nakon što je podignut spomenik ubici Rolovića, Miru Barešiću, osuđenom za teroristički akt, predlaže se da se deo ulice nazvan po drugom narodnom heroju Vladimiru Vladu Ćetkoviću preimenuje u Rolovićevo ime.

– Simbolika je snažna, jer su obojica naših narodnih heroja predvodila jedinice u kojim su dominantni sastav predstavljali hrvatski partizani. Ovim bi dodatno podvukli simboličku važnost antifašističkih ideja, za koje se borio i za koje je poginuo naš Vladimir Rolović, koji je pored ostalog bio i član crnogorske vlade i narodnik poslanik – naveo je u inicijativi programski direktor GA, Boris Raonić.


I CRNA GORA OGORČENA ZBOG SPOMENIKA BAREŠIĆU: Podgorica uputila protestnu notu Zagrebu!

Raonić je apelovao na Stijepovića da, u skladu sa Zakonom spomen obeležjima, inicira i podizanje spomenika Vladimiru Roloviću u parku preko puta OŠ “Radojica Perović”.

Tanjug

– Ne sumnjamo da će i kolege iz Ambasade Republike Hrvatske koja se nalazi u toj ulici, poštovati simboliku obnovljenog antifašističkog jedinstva Crne Gore i Hrvatske – naveo je Raonić.

I Crna Gora uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog spomenika Barišiću


EVROPO, ŠTO SE PRAVIŠ MUTAVA?! BOLEST MOZGA - Hrvati dižu spomenik teroristi, a EU ćuti!

On je kazao da su svesni da na članicu EU i NATO ne mogu izvršiti nikakav pritisak, ali smatraju da ipak postoji “obaveza da sačuvamo naš dignitet i antifišističku tradiciju koja je ugrožena i u Crnoj Gori iako predstavlja njenu srž, bez koje joj nema istorijskog opstanka”.

Tanjug

Raonić je, obrazlažuži inicijativu, naveo da ni nakon 26 godina od raspada SFRJ – prostor koji je administrirala, ne može da se usaglasi oko tumačenja zajedničke prošlosti zasebnih država nastalih na njenim temeljima.


I ZAPADNI MEDIJI VIDE, SAMO JE EU SLEPA! AP: Hrvati se dive ustaškom režimu iz Drugog svetskog rata!

Konstantna potreba za distancom od SFRJ i komunista i antifašista koji su je pravili i uništili, smatra Raonić, dovodi do toga da se pod maskom kritike realnih i prećutkivanih zločina počinjenih od strane SFRJ – osporavaju i pozitivna nasleđa SFRJ, ali i rehabilituju ideje i pojedinci koji se vrednosno ishode iz šovinističkih, zločinačkih i kvislinških i fašističkih pokreta iz Drugog svetskog rata.


I HRVATSKI RATNI VETERAN ZORAN ERCEG PRIZNAO: Miro Barešić je bio ustaški ubica i osuđeni terorista!

– Tek što su se ratne trube Trećeg balkanskog rata ugasile iz najmračnijih utroba regiona počeli su da izlaze demoni za koje smo mislili da neće napuštati stranice istorijskih udžbenika, a kamoli postati nosioci političkih procesa i motivišući ideološki faktori omladine, koja nije iskusila strahote tih ratova i pokreta. Nakon četničkih i vođa muslimanskih i vulnetarskih milicija, a mislili smo da do toga nikad neće doći, uprkos zabrinjavajućim signalima iz susedne i bratske Republike Hrvatske – na red za rehabilitaciju su došli i predstavnici najmonstruoznijeg od svih balkanskih zločinačkih pokreta – naveo je Raonić.


EU VOLI USTAŠE?! NIKO IZ EVROPE NI DA GUKNE, Briselu ne smeta što Zagreb slavi USTAŠKOG TERORISTU!

On je kazao da je neshvatljiva odluka da se podigne spomenik Barešiću.

- Podizanje spomenika osuđenom fašisti, teroristi i ubici, koji je pripadao posleratnom pokretu dela hrvatske emigracije koji je uspostavio Luburić, organizator i rukovodilac strahotnog logora u Jasenovcu – predstavlja neshvatljiv čin sam po sebi. Ali dozvola za podizanje spomenika, i ako je verovati medijskim navodima – podrška organa lokalne uprave, kao i prisustvo hrvatskih ministara samom činu i pohvale izrečene na račun Barešića – uzdiže odgovornost države ne viši nivo – istakao je Raonić, peneli su crnogoski mediji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stefke

pre 7 godina

u Srbiji trenutno vrslja vise od 10.000 neo ustasa i neo balija kao agenture njihovih sluzbi, navodno su svi privrednici a firme im ne prave nikakav promet. Na to Vucic odbija da napravi registar stranih agenata u Srbiji. Na svim izdajnickim medijima pocev od rts-a sve cesce su komentatori iz nvo nekakvi mladi i bogati siptari. Ovoj drzavi uveliko rade o glavi, a vlast je previse blaga u konkretnim aktivnostima protiv te posasti, kakve bre vise osude i pisma njihovim nalogodavcima i finansijerima, sta rede te obavestajne i kontra obavestajne sluzbe, jesu li i tamo strane agenture ili je cistka napravljena 2012. reaguj bre Vucicu dosta vise ustezanja i trazenja opravdanja !

miroslav

pre 7 godina

Nadam se da ste do sada dostojno obelezili lik ovog heroja.\nPrimitivni cin hrvatskih vlasti ne sme da bude povod za obelezavanje njegovog lika i dela.\n

sandra

pre 7 godina

Ne kaze se uzalud svako zlo za neko dobro.da nisu hrvati podigli barisicu spomenik,niko ne bih dosao na ideju da i rolovic dobije spomenik.

siso je

pre 7 godina

Ja bih,, ti bih, on bih, mi bih,vi bih, oni bih

papalina

pre 7 godina

neke stvari treba staviti na svoje mjesto.hrvatska je genocidna tvorevina i tu nema dileme.Kao takva , pitam vas kakve moze imati junake / pljuc / nego fasite i ubice..cemu se onda cudite..sledeci korak je povratak Pavelica u zagreb..i tu cete vidjeti pravo lice hrvata..ubrzo ce to...

jokas

pre 7 godina

ti si iz ivanjice ko je tebi preci srbija ili crna gora ?

zika

pre 7 godina

rolovic je tribalni crnogorac koji je mrzeo srbiju. otkucao je jovu kapicic

Sale

pre 7 godina

Nista nenormalno! Ovde je otkucavanje prirodna pojava. Pa i "sekiranje" je nas izum, iz ne tako daleke proslosti.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija