• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

12.09.2016

01:42

MILANOVIĆ GUBITNIK, PLENKOVIĆ SLAVI POBEDU: Velika prednost HDZ, Pupovcu tri mandata!

Balkan

MILANOVIĆ GUBITNIK, PLENKOVIĆ SLAVI POBEDU: Velika prednost HDZ, Pupovcu tri mandata!

Podeli vest

Narodna koalicija na čelu sa SDP-om, strankom koju predvodi nekadašnji premijer Zoran Milanović osvojila je 54 mandata, dok je stranka njegovog najvećeg rivala HDZ-a, koji predvodi evroparlamentarac Andrej Plenković, osvojila 61 mandat

01.30 - Nepromenjeni rezultati i na osnovu 87 odsto obrađenih biračkih mesta. HDZ vodi za sedam mandata u odnosu na SDP.

01.00 - Izborna komisija: HDZ dobio 61, SDP 54, Most 12, a "Živi zid" osam mandata, pokazuju rezultati na osnovu 84 odsto obrađenih biračkih mesta.  

Tanjug

 00.20 - Srpski poslanici u Saboru Hrvatske ponovo će biti predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), pokazuju najnoviji rezultati Državne izborne komisije (DIP).

To će biti potpredsednik SDSS Milorad Pupovac, kao i Mile Horvat i Boris Milošević.

Tanjug

00:00 - Novi presek, loš rezultat Narodne koalicije

Obrađeno je više od 66 posto glasova. HDZ je u velikoj prednosti pred Narodnom koalicijom, a rezultat u mandatima je 61:54. Ostale stranke imaju isti broj mandata. Nijedna stranka nema potrebnih 76 mandata za formiranje vlade

PUHOVSKI NAJAVLJUJE NOVO GLASANJE U HRVATSKOJ: Stabilna vlada tek posle trećih izbora?!

23.45 -  Božo Petrov, lider stranke Most nezavisnih lista, koja će po svemu sudeći ponovo biti ključan šraf u formiranju nove vlade u Hrvatskoj, nije krio zadovoljstvo 

- Birači su svojim glasovima nagradili Most jer je branio hrvatske interese, kao i zbog toga što ćemo i dalje ustrajati u toj borbi- rekao je Petrov.

 

 

23.20 -  Novi presek: HDZ i dalje vodi, Mostu mandat više

Na uzorku od 46% obrađenih glasačkih mesta, raspored osvojenih mandata se blago promenio, te sada HDZ ima 61 mandat, Narodna koalicija 54, dok Most ima 14, a Živi zid osam mandata.

Tanjug

23.05 - Glavašev HDSSB prema dosadašnjim rezultatima dobija dva mandata. Prema pisanju "Jutarnjeg", u štab su dovedeni tamburaši 

22.55- Veliki broj Hrvata oglasio se na društvenim mrežama, izrazivši nezadovoljstvo. Nameće se utisak da među većinom vlada uverenje da ni ovi izbori neće promeniti apsolutno ništa.

 

 

22.40 - Kako je saopštio predsednik Državne izborne komisije, Brano Hrvatin, reč je o malom uzorku prebrojanih glasova iz manjih sredina, a oni pouzdaniji se mogu očekivati u ponoć.

Tanjug



Odmah po objavljivanju prvih preliminarnih rezultata, u sedištu HDZ-a se glasno slavi uz povike, "pobeda, pobeda."

Lider HDZ-a Andrej Plenković je u sedište stranke došao neposredno nakon zatvaranja birališta i u prvom obraćanju medijima rekao da je zadovoljan i kampanjom i rezultatom. U štabu te stranke vlada prava euforija, javljaju hrvatski mediji.

Tanjug

I dok svi šefovi stranaka već odavno u svojim štabovima slave, lider SDP-a Zoran Milanović se još nije pridružio svojim stranačkim kolegama.

U SDP-u je dosta razočaranih nakon prvih preliminarnih rezultata, a bivši ministar policije Ranko Ostojić kaže da će Hrvatska ponovo "rizikovati" vladu HDZ-a i Mosta.

HDZ 62, SDP 52 

Državno izborno poverenstvo objavilo je prve nezvanične rezultate parlamentarnih izbora. Na osnovu obrađenih 25 odsto glasačkih listića, HDZ ima 62 mandata, Narodna koalicija 52, Most 13, Živi zid 7, IDS 4, Milan Bandić 2 i HDSSB 2.

U HRVATSKOJ BEZ POBEDNIKA: Po konačnim rezulatima izbornih anketa SDP i HDZ IZJEDNAČENI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zlatan

pre 7 godina

Eto ti Milanovicu tvoje lupetanje. Izaslo je najmanje 10% manje glasaca nego prosli put. Znaci Srbi nisu izasli na glasanje koji su inace glasali uvek za MIlanovica. Ali sada su se izgleda Srbi u Hrvatskoj i u dijaspori opametili. Tako ti i treba .

Milutin Vranjski

pre 7 godina

Ето, на крају ствари легну на своје. Сада Милановић на миру може да лечи лице од несасушених пубертетских бубуљица и посећује гроб деде усташе. На крају крајева, била је то трка две кљакаве раге - усташа и домобрана. Крелац или певац - потпуно је свеједно. Традиционални поздрав за шизофрене суседе: ЗА НАШ - СПРЕМНИ!

be real

pre 7 godina

sada će HDzajebancija i SDprevara da rade vejiku koaliciju jer vlast je islast i mast

DR Gane

pre 7 godina

A ćujte gospon Milanović, kak ja vidim vi ste ga ispušili , ne !!!!

Lala

pre 7 godina

Hahahaha Srbine Milanovicu,mozda bi ti bolje bilo da si rekao da ti je neko u Familiji bio cetnik.

Senka

pre 7 godina

D\aba pljuva onoliko po Srbiji i Srbima, iygleda da je time napravio sprda;inu od samog sebe. Mr\nja se vra'a svakome kao bumerang.

marko

pre 7 godina

I sad onaj pogled, pa gde sam se toliko zeznuo? Pa najvise sam ja ocrnio srbe. U sta li se pretvorio ovaj narod.

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija