• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

31.12.2016

15:27

ZEMLJA USTAŠIJA! Hrvatska nacionalna TV stanica emitovala Tompsonovu pesmu "Za dom braćo"!

Balkan

ZEMLJA USTAŠIJA! Hrvatska nacionalna TV stanica emitovala Tompsonovu pesmu "Za dom braćo"!

Podeli vest

Na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u subotu je emitovana pesma "Za dom braćo, za slobodu borimo se mi", proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, piše portal Index.hr

Kako se navodi, u dugogodišnjoj emisiji "TV kalendar", autori su se prisetili Perkovićeve pesme "Bojna Čavoglave".

Ta pesma je prvi put emitovana na Radio Splitu 31. decembra 1991. godine, a samo pet minuta posle toga i stihova "Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi, stići će vas naša ruka i u Srbiji", kako su naveli u emisiji, otvorena je vatra na Čavoglave sa srpskih položaja. 

Index prenosi da emisija "TV kalendar" "otkriva" i da je pesma nastala jedne večeri na straži uz akustičnu gitaru.

"Pesma je postala jedan od najvećih simbola otpora velikosrpskoj agresiji, ali je i danas u miru snažan kohezivni faktor", naveli su u prilogu na HRT-u, prenosi Index.hr.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ilija

pre 7 godina

Ima tamo sigurno i dobrih ljudi kao što ovde ima idiota,svim ljudima koji imalo imaju razuma želim sve najbolje ne samo u ovoj godini već celog svog života i da ne bude ratova više nigde u svetu,da se rađaju deca i da svi budemo živi i zdravi i da živimo pristojno od svoga rada!

era raketas

pre 7 godina

ova je u svakom slucaju nastala posle one iz vukovara kada braditi pevaju o hrvatima i mole slobu da im posalje salate!

mosa

pre 7 godina

tuk na luk!31 decembar 91g Vukovar bio oslobodjen pesma ispevana i pesma usla slusaocima i gledaocima u uvce Aoj Slobo salji nam salate .....

goran

pre 7 godina

Jos su davne 1800  neke uvedeni elelktosokovi  za umnobolesne ljude,ali za kolektivne jos nisu!!!Bogu hvala pre nekoliko dana uverili smo  da i u tom fasizmoidom drustvu postoje normalni ljudi!!!\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Шта је Хрват....?! Него... - " За Дом....Сперман"....!? Сви су : " За дом....- "спермани" ! ....Ко мање - ко више...!

sinke

pre 7 godina

drago mi je da su slušali hrvatski radio split

blagoje supic

pre 7 godina

zar se nije pre 31 decembra nije pevalo i porucilo iz oslobodjenog vukovara da predsednik sloba salje salate bice esa klacemo hrvate!i danas se cudite toj pesmi a nas biser pesmu ne spominjete!?ima i taj video snimak kao ovaj.

Levcanin

pre 7 godina

UUUUUUUUUUUU stoje pesma. Ulepoj njihovoj, sve je manje Hrvata a sve vise Ustase. Oseca se Evropski napredak.

mosa

pre 7 godina

zasto se zaboravlja nasa biser pesma ispevana pre ove u vukovaru gde se preds. sloba moli da spremi salate oslobodiocoma?

Maxmen

pre 7 godina

Ù ratu se ubija,a kad dodje mir ostaje mrznja ka drugom

HRVAT

pre 7 godina

Voja Seselj je etnicki Hrvat iz Hercegovine....pa vi pisali I mislili sta god hocete....I daj boze da on dodje na vlast u srbiji...vrijeme je da nakon Tita dodje jos jedan hrvat na celo Srbije

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija