• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.02.2017

22:50

DODIK JASNO I GLASNO: Cilj Bakirove revizije rušenje Republike Srpske!

Balkan

DODIK JASNO I GLASNO: Cilj Bakirove revizije rušenje Republike Srpske!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović neovlašteno doneo odluku o pokretanju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, s ciljem, kao je naveo, rušenja Republike Srpske

Uoči sutrašnjeg sastanka u Beogradu Dodika i predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, Dodik je rekao da Republika Srpska nikada neće pristati da bude deo bilo kakve tužbe protiv Srbije.

On je ocenio da je priča o reviziji presude "nelegalna, protivustavna i protivdejtonska", ocenivši da je njen jedini cilj rušenje RS, što su, kako je dodao, tokom prvog postupka u Hagu javno potvrdili bošnjački agenti, advokati i njihov američki zatupnik Frensis Bojl.

 

 

- Cilj da se napravi najozbiljnija platforma da bi se srušila Republika Srpska… Zato je važno što ćemo imati razgovor sutra u Srbiji, jer želimo upravo da kažemo da je to sa pravnog stanovišta neodrživo i neće se ni desiti - rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, u postojećoj situaciji važno je jedinstvo svih političkih partija u RS, kao i da je sada pravi da se zauvek reše sva sporna pitanja, poput stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, te "jednostranog delovanja Tužilaštva i Suda BiH".

Dodik smatra da predstavnici RS ne treba da učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH dok sva ova pitaja ne budu rešena.

- Smatram da je ovo vreme da se to uradi i potpuno sam uveren da ćemo, ukoliko propustimo priliku, imati samo štetu za Republiku Srpsku - naveo je on.

 

 

Dodik tvrdi da će Tužilaštvo BiH zbog referenduma o Danu Republike protiv njega i drugih zvaničnika u Republici Srpskoj podići optužnicu.

On je istakao da RS nikada neće ugrožavati druge, te da ovaj entitet ne ide prema secesiji, već ostaje dosledan slovu Dejtona, ali samo onako kako je to napisano u mirovnom sporazumu, a ne onako "kako to tumači Bakir Izetbegović".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan Visković Džakalo

pre 7 godina

Ваљда ће тазе председник Србије јасно и гласно дати подршку Србима у Републици Српској. И да се пресели у Палату Србија.

Bojan

pre 7 godina

Ali zgradu na Andrićevom vencu ne smeju vratiti naslednicima izdajnika kneza Pavla.

Dragan

pre 7 godina

Sve sto je nastalo na genocidu nemoze opstati.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija