• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2017

17:45

BIVŠI PREMIJER GRUEVSKI: Ako Zaev sa Albancima formira vladu, otvara se Pandorina kutija

Balkan

BIVŠI PREMIJER GRUEVSKI: Ako Zaev sa Albancima formira vladu, otvara se Pandorina kutija

Podeli vest

Bivši premijer Makedonije i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski rekao je da će stvaranje nove vlade, koju bi podržale albanske stranke, dovesti do kraja makedonske države u njenom sadašnjem obliku i do rizika od novog etničkog sukoba na Balkanu


Nikola Gruevski je u intervjuu bugarskoj nacionalnoj televiziji BTV ocenio da je platforma albanskih partija, ne samo pokušaj da se redefiniše država, već pokušaj revizije Ohridskog sporazuma iz 2001. godine, objavio je makedonski portal Plusinfo, prenosi RTS.

VMRO-DPMNE PRUŽA RUKU ZAEVU, AKO OTKAČI ŠIPTARE: Podrška za manjinsku vladu ili novi izbori!

Gruevski kaže da u Makedoniji žive etničke zajednice koje mogu da traže nešto novo, uključujući i Makedonce, ali ocenjuje da je ponovno pregovaranje o Ohridskom sporazumu opasno.

- To je opasna stvar, ona otvara Pandorinu kutiju", poručio je Gruevski.

Podseća se da politička kriza u Makedoniji nakon parlamentaranih izbora traje otkako je vladajući VMRO-DPMNE, koji je dobio najviše glasova, isključen iz pregovora o novoj makedonskoj vladi posle dogovora opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva sa političkim partijama albanske manjine.

ZAEV PREDSTAVIO PROGRAM BUDUĆE VLADE: Bolji život, ekonomski razvoj i integracija Makedonije u EU i NATO!

Navodi se da je politički savez SDSM-a sa dve albanske partije obezbedio Zaevu podršku 67 od ukupno 120 poslanika u Sobranju, ali je predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov, uprkos pritiscima međunarodne zajednice, odlučan u odbijanju da novoj koaliciji preda mandat za sastav vlade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija