• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

21.07.2017

13:50

ŠOK! HRVATSKA REHABILITOVALA PAVELIĆEVOG PORTPAROLA: Sledeći je verovatno i sam Ante Pavelić!

Balkan

ŠOK! HRVATSKA REHABILITOVALA PAVELIĆEVOG PORTPAROLA: Sledeći je verovatno i sam Ante Pavelić!

Podeli vest

Filip Lukas bio je portparol ustaškog režima i osuđen na smrt posle rata, ali sudeći po odluci Županijskog suda u Zagrebu to nije dovoljno teško kazneno delo

Županijski sud u Zagrebu rehabilitovao je Filipa Lukasa, predsednika Matice Hrvatske u vreme takozvane NDH, koji je ujedno bio i propagandista ustaškog režima i Ante Pavelića. 

Nakon rata Lukas je osuđen na smrt, ali je pobegao iz Hrvatske.

HRVATI ŠTA ĆETE SAD! VAŠ KNEZ VIŠESLAV NE POSTOJI, A ISTORIJA VAM JE FALSIFIKOVANA: Profesor iz Zadra naučno srušio "tisućgodišnju laž"!

Demokratska javnost u Hrvatskoj ovaj zahtev za rehabilitaciju je tumačila kao pokušaj rehabilitacije same NDH i zločinačkog Pavelićevog režima, a do sada je u više navrata sud u Zagrebu odbio da prihvati rehabilitaciju.

U obrazloženju odluke Županijskog suda stoji da propagiranje ustaškog režima nije dovoljno teško kazneno delo za izricanje smrtne kazne, te da proces koji je vođen protiv Lukasa nije bio po standardima nezavisnog suda.

ŠAMARČINA HRVATIMA OD BRITANSKOG ISTORIČARA: U Jugoslaviji su bila dva pokreta otpora - četnički i partizanski, a USTAŠE SU NAJVEĆE ZLO U ISTORIJI!

U vreme Drugog svetskog rata Lukas je hvalio Pavelićev režim, a i samog zloglasnog "poglavara" te države koju niko nije priznavao, a za vreme koje su učinjeni brojni zločini.

U ustašama je Filip Lukas video "heroje i mučenike", a tako je ostalo do samog bekstva te zločinačke klike iz Hrvatske.

PATRIJARH SRPSKI IRINEJ ZA INFORMER: Pružili smo dokaze i činjenice - STEPINAC NE SME DA BUDE SVETAC!

Osuđen je zbog veličanja NDH i ustaštva, te omolavažavanja narodno-oslobodilačke borbe, pre svega kroz tekstove koje je objavljivao u izdanjima Matice Hrvatske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nerazum

pre 6 godina

Zasto je to sok? Pa od njih jedino to je za ocekivati. Uskoro ce rehabilitovati i Pavelica i sve druge ustase i podici im spomenike jer njihova nacija pociva na ustasluku i genocidu. Uskoro ce biti prvi sto ce napraviti spomenik Hitleru ako ih balticke zemlje ili Ukrajina u tome ne preteknu.

natio

pre 6 godina

E što se utrkuju ko će više zločinaca rehabilitovati: Srbija: Draža, Milošević, Šešelj,... Hrvatska: Pavelić,... Kako će se ova trka završiti, a svi se deklamuju kao antifašisti, demokrati

Ivan

pre 6 godina

Ti mora da si iz Hrvatske kada mozes porediti Voju i Slobu i onoga ustasu!

dragan

pre 6 godina

zar oni nemaju pravo raditi isto ono sto i mi radimo.nemojmo gledati u njihovo dvoriste ....pocistimo radije svoje

Mirohito

pre 6 godina

Filip Lukas je imao svoje stavove. Heidegger je također veličao nacizam, ali ga nitko nije osuđivao na smrt. Demokratski he sučeliti stavove. Gdje su dokazi, gdje su svi ti silni leševi ako su ustaše pobili toliko ljudi?

gokan saki

pre 6 godina

A kad je srbija rehabilitirala četnika i zločinca Dražu,onda nije šok???

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija