• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vestionline

24.10.2017

23:01

INSTITUT IZ SAD: BIH JE PROPALA, PRETE JOJ KRVAVI SUKOBI! Nešto se gadno sprema U NAŠEM KOMŠILUKU?!

Balkan

INSTITUT IZ SAD: BIH JE PROPALA, PRETE JOJ KRVAVI SUKOBI! Nešto se gadno sprema U NAŠEM KOMŠILUKU?!

Podeli vest

Američki institut za stabilizaciju i tranziciju (IST) objavio je opširnu analizu o stanju u Bosni i Hercegovini, navodeći da je BiH propala država u srcu Evrope, i da se u središtu Evrope odvija velika i opasna kriza

 

- Dok se čitav svet fokusirao na sukobe na Bliskom istoku, u središtu Evrope odvija se opasna kriza. Bosna i Hercegovina koja je nekada služila kao uzorno dete međunarodne intervencije, danas je država predstavlja neuspelu državu - navodi se na samom početku izveštaja.

Dalje se navodi da je zemlja u konstantnoj krizi, da propada i u stalnim je političkim previranjima već više od decenije.

U izveštaju se dodaje da mnogi faktori doprinose tome da budućnost BiH izgleda mračno.

ŠOK U SARAJEVU! ERDOGAN IZRIBAO IZETBEGOVIĆA: Nema više rušenja Republike Srpske i Srbije!

- Usled političke i ekonomske nefunkcionalnosti, bezbednosne pretnje od islamskog terorizma, io manjka evropskog i američkog interesa, budućnost ove zemlje izgleda mračno. Zajedno ovi faktori doprinose krizi koja preti da preraste u krvave sukobe kao 90-ih - stoji u izveštaju američkog instituta.

DODIK: Ovo nije sultanat, niti će ikada biti!

Navodi se i to da Dejtonski mirovni sporazum nije u stanju da reši aktuelne probleme u BiH uprkos uspehu 1995. godine, kada je prekinuo krvave sukobe.

NE SMIRUJE SE! IZETBEGOVIĆ OPET PROVOCIRA: Srbija i RS se nikada neće ujediniti!

- Samo obnovljen diplomatski pristup predvođen SAD-om može da zameni zastareli Dejton i da zaustavi političko rasparčavanje zemlje, ali i regiona - naglašava se u izvještaju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
petarm

pre 4 godine

Zanimljiva mi je ova konstatacija da samo novim pregovorima i vodjstvom Amerike ima sanse za mir . Gde su god oni upleli svoje prste po svijetu vladaju nemiri glad i siromastvo .

petarm

pre 4 godine

Zanimljiva mi je ova konstatacija da samo novim pregovorima i vodjstvom Amerike ima sanse za mir . Gde su god oni upleli svoje prste po svijetu vladaju nemiri glad i siromastvo .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija