• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2018

13:43

HRVATSKA DA OTKAČI NATO I EU, A NA SLOVENCE POSLATI MORNARICU: Ivan Pernar zna kako da reši probleme 'lijepe njihove'!

Balkan

HRVATSKA DA OTKAČI NATO I EU, A NA SLOVENCE POSLATI MORNARICU: Ivan Pernar zna kako da reši probleme 'lijepe njihove'!

Podeli vest

Poslanik opozicionog Život zida u Saboru, Ivan Pernar, izjavio je da se ta stranka, čiji inače rejting poslednjih nedelja raste, zalaže za izlazak Hrvatske iz NATO i EU i slanje ratne mornarice u Piranski zaliv kako bi, kako kaže, prestalo natezanje oko granice 

Naš program je jasan i javan - od monetarne reforme do izlaska iz NATO i EU i dalje, na primer, ukidanja TV pretplate, dizanja minimalne penzije, rekao je Pernar u opširnom intervjuu za riječki Novi list.

Pernar, naime, smatra da je opasnije ostati u EU nego izaći iz nje, te da su svi demografski i ekonomski pokazatelji negativni.

Na opasku novinara da industriska proizvodnja u Hrvatskoj raste, Pernar mu je odgovorio da se on neće raspravljati s njim.

- Ja bih s vama bio spreman za raspravu, kad biste imali političku težinu, kad biste bili barem u Saboru, ili uticajan novinar kojeg prati dvesto ili petsto hiljada ljudi na društvenim mrežama - rekao je Pernar.

Na primedbu kako takvi u Hrvatskoj ne postoje, Pernar je rekao: "E, onda se postavlja pitanje jesu li takvi novinari kvalitetni i imaju li njihovo mišljenje i stavovi ikakvu realnu vrednost."

Pernar je komentarisao rat rejtinga Živog zida rekavši da je taj uspeh posledica gubitka kredibiliteta Mosta nezavisnih lista, raspada SDP-a i omraženosti premijera Andreja Plenkovića u javnosti.

Printscreen You Tube

Prema istraživanjima najnovijem Krodemoskopa vladajući HDZ i najuticajnija opoziciona SDP su u padu i prvi put nakon dužeg vremena su ispod 30 posto podrške građana, dok Živi zid po ovom istaživanju raste.

Objasnio je i da cilj Živog zida nije dolazak na vlast na sledećim izborima, već naterati SDP i HDZ da uđu u neprincijpjelnu međusobnu koaliciju, koja bi rezultirala padom rejtinga za jedne i druge.

(VIDEO) ERDOGANE SRBINE, TURSKI PREDSEDNIK OTKAČIO KOLINDICU: Hrvatska da ostavi na miru Republiku Srpsku!

- Cilj nam je, na kratke staze, biti najveća opoziciona stranka. Nakon drugih izbora nam je cilj doći u poziciju da formiramo vlast. Nama je i sad nuđeno da uđemo u vlast s HDZ-om, ali to ne bi bila stvarna vlast, bili bi tamo kao onaj Vrdoljak. To nas ne zanima. Mi smo igrači na veliko, zanimaju nas krupne stvari - poručio je Pernar.

Aktualni spor sa Slovenijom rešio bi korištenjem Hrvatske ratne mornarice.

HRVATI UDARNA PESNICA NATO PROTIV RUSIJE: Istorija se ponavlja, najbrojnija vojska na ruskim graniciama je iz "LIJEPE NJIHOVE"!

- Slovenija uopšte nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, celo ovo natezanje bi prestalo. Više ne bi ove policijske slovenačke kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da u našim vodama nemaju šta da rade. Celo ovo natezanje i prepucavanje koje traje mesecima bi trenutačno prestalo - ekao je Pernar.

fotomontaža

Na pitanje bi li takva akcija možda izazvala eskalaciju nasilja, Pernar je odgovorio:

- Ma kakvo nasilje. Ne znam gde vi tu vidite nasilje. I slanje policijskog čamca onda može biti nasilje. Ovo je jednostavno situacija, kako bi Tramp rekao - moj je veći. Treba jednostavno Slovencima reći: ''Naš je veći'' i - doviđenja - zaključio je Pernar.

HRVATI MALTRETIRAJU KAPETANA DRAGANA! Presudu pisali 100 dana a dali mu 15 dana za žalbu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija