• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

15.01.2018

21:04

(FOTO) TOTALNI HAOS NA ULICAMA ATINE! Protesti ispred parlamenta, kamenice i suzavac

Balkan

(FOTO) TOTALNI HAOS NA ULICAMA ATINE! Protesti ispred parlamenta, kamenice i suzavac

Podeli vest

Grčka policija ispalila je suzavac na demonstrante ispred parlamenta u Atini, pošto su poslanici glasali o novom setu mera koje su međunarodni poverioci Grčke propisali u zamenu za nove kredite.

Više od 10.000 ljudi okupilo se ispred parlamenta, a grupa demonstranata je bacala Molotovljeve koktele i kamenice na kordon policije ispred parlamenta, na šta je policija odgovorila suzavcem, prenosi Rojters.

ANA navodi da je najveći grčki sindikat privatnog sektora GSEE danas održao skup ispred parlamenta u znak protesta protiv nacrta zakona kojim se stavljaju na snagu ranije mere koje su bile nužne da bi se zaključila revizija trećeg kreditnog aranžmana.

Tanjug

GSEE je saopštio da se protivi novim zakonima koji ograničavaju pravo na štrajk, a generalni sekretar tog sindikata Nikos Kijucukis rekao je grčkoj agenciji da od vlade traže da ukine odredbe vezane za štrajkove.

(VIDEO) HAOS U GRČKOJ: Olujni vetrovi i sneg izazvali probleme duž obale!

Ovom sindikatu su se pridružile levičarske partije Narodno jedinstvo i Andarsja. ANA navodi i da je drugi radnički sindikat, PAME, počeo odvojeni skup na Trgu Omonija i da su demonstranti krenuli ka Trgu Sintagma, uzvikujući slogane kao što je "Ne dirajte štrajkove" i "Nećete nam dirati sindikate".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija