• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2018

14:49

DOKAZALI KO SU I ŠTA NAM MISLE! Protesti podrške ratnom zločincu Atifu Dudakoviću širom BiH!

Balkan

DOKAZALI KO SU I ŠTA NAM MISLE! Protesti podrške ratnom zločincu Atifu Dudakoviću širom BiH!

Podeli vest

Sud BiH je juče odbio predlog državnog Tužilaštva da se Dudakoviću i 12-orici pripadnika Petog korpusa odredi jednomesečni pritvor nakon što su uhapšeni u petak

U više gradova Federacija BiH, Bihaću, Tuzli, Zenici i Mostaru, održani su mitinzi podrške ratnom komandantu tzv. Armije RBiH, Atifu Dudakoviću i 12-storici njegovih saboraca Petog korpusa, osumnjičenima za zločin poritv čovenosti, i ratni zločin protiv srpskih civila tokom poslednjeg rata na prostoru BiH.

Dudaković i 12 njegovih saboraca uhapšeni su u petak pod sumjm da su izvršili ratni zločin i zločin protiv čovečnosti, a na osnovu istrage koja je trajala gotovo 12 godina i na osnovu argumentovanih dokaza, ali je Sud BiH juče odlučio da ih pusti da se brane sa slobode.

Printskrin Jutjub

I dok zvaničici u Reublici Srpskoj i institucija BiH protestuju zbog takve odluke Suda nazivajući je katastrofalnom, mada i očekivanom, u četiri grada Federacije održani su mitinzi podrške ratnom komandantu tzv. Armijer RBiH.

DODIK: Puštanje Dudakovića dokaz da je pravosuđe BiH farsa!

Na Gradskom trgu u Bihaću, gde je Dudaković uhapšen, sklup podrške su organizovala udruženja bivših boraca, Kabinet gradonačelnika i kantonalna vlada. Za njih je, poručili su, Peti korus "vodio je časnu borbu" zahvaljujući, kako su poručili, njihovim generaima, komandantima i borcima.

- Da nije njih bilo, zasigurno bi Bihać bio druga Srebrenica. Naši generali nisu zločinci. Ovde želi da se izjednači žrtva i agresor. Neka tužilaštvo i sudstvo rade svoj deo posla. Mi podržavamo institucije države Bosne i Hercegovine, ali isto tako želimo časno suđenje - rekao je Dževad Malkoč, ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona.

Sud BiH je juče odbio predlog državnog Tužilaštva da se Dudakoviću i 12-orici pripadnika Petog korpusa odredi jednomesečni pritvor nakon što su uhapšeni u petak.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Dudakovića i njegove saborce, za zločine protiv čovečnosti.

ZAVRŠENO SASLUŠANJE, DUDAKOVIĆ SE BRANI ĆUTANJEM: Odbrana tvrdi da je komandant 5. korpusa Armije RBiH bolestan!

Istina o ratnim zločinima počinjenim pod komandom ratnog komandanta tzv. Amije RBiH, Atifa Dudakoića nad Srbima u jesen 1995. na teritoriji zapadne Krajine, na području Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta i Krupe na Uni, utvrđuje se već 12 godina.

U vezi sa tim zločinom dostavljeno je osam hiljada dokaznih stranica, dokumentacije za 256 ubijenih osoba, a najstarija žtva imala je 99 godina, a najmlađa devet godina.

Dudaković nije samo nalogodavac već i izvršilac. A o tome postoje brojni dokazi i čak video snimci da se veruje da Dudakovića teško može da spase bilo koja odbrana.

Među uhapšenima je nekoliko visokopozicioniranih pripadnika Stranke demokratske akcije, pa čak nosioci odlikovanja Bošnjaka "zlatni ljiljan". Dudaković je osumnjičen za planiranje, naređivanje i ubistva.

Skupovi podrške Dudakoviću i ostalima, koji su uhapšeni u petak u velikoj akciji Agencije za istrage i zaštitu, održani su i u Zenici, Tuzli i Mostaru.

Pred o 20-ak okupljenih u Zenici govorio je predstavnik biračkih organizacija Alija Redžić koji je kazao da SIPA i Tužilaštvo vrše, kako je rekao, pritisak i nasilje.

- Već 11 godina se vodi istraga protiv Dudakovića i saradnika, ali na sve pozive su se uredno odazvali, a na kraju nas ponižavaju hapšenjima. Nadamo se da će pravda pobediti i sigurni smo da je Peti korpus ponos Krajine i Bosne i Hercegovine - izjavio je Redžić.

U organizaciji Koordinacije boračkih udruženja HNK veća grupa građana okupila se u podne na Musali da iskaže podršku optuženom generalu Dudakoviću.

Arif Fazlić, predsednik Saveza ratnih invalida HNK smatra nelogičnim, kazao je, da se celi proces uopšte vodi kada se zna da je general Dudaković stalno dostupan sudu i tužilaštvu, da je njegovo hapšenje bio šok za sve.

Javno je poručeno da se treba boriti protiv politika koje izjednačavaju borce tzv. Armije RBiH sa borcima koji su, kako tvrde, činili zločine, palili sela...

U organizaciji Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona na Trgu žrtava Srebrenice u Tuzli je takođe upriličen miting podrške Atifu Dudakoviću i njegovim saborcima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlah alija

pre 5 godina

jos jedan pokusaj cetnika koji su terorisali BiH da izjednace agresora i branitelja al nece proci ni ovaj put radije se bavite pravim zlocincima koji su pocinili genocid a i dalje se krecu srbijom

aršini

pre 5 godina

Kad Srbi godinama kriju veličaju Mladića i Karadžića ,onda to u redu i to s pravom rade?!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija