• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.com

10.05.2018

20:00

NE, NO TI SI! IZETBEGOVIĆ: MERKELOVA NIJE ŠEF BIH! Nije ni Erdogan, ali ćemo biti na Uniji evropskih turskih demokrata u Sarajevu!

Balkan

NE, NO TI SI! IZETBEGOVIĆ: MERKELOVA NIJE ŠEF BIH! Nije ni Erdogan, ali ćemo biti na Uniji evropskih turskih demokrata u Sarajevu!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je, posle sastanka članova predsedništva BiH s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da je najviše bilo govora o Izbornom zakonu BiH, ali i da je Merkelova postavljala i druga pitanja o aktuelnim temama iz BiH

- Došlo je do pojašnjenja stavova pred kancelarkom Merkel koja je raspoložena da pomogne vezano za Izborni zakon, jer su prijatelji iz Evrope zabrinuti da nećemo moći da formiramo Dom naroda i vertikalu vlasti i da ćemo poslati lošu poruku za naš evropski put i da nećemo moći da počnemo pregovore s EU - rekao je Izetbegović u izjavi za Al Džaziru.

On smatra da je nemoguće uskladiti ono što zastupa Dragan Čović i građanski princip iz Ustava, pa i presudu iz Strazbura. Napomenuo je da je Merkelova realna, i da ne može za 15 minuta da dostavi neke konkretne preporuke.

SABOR SPC APELUJE: NE DAJTE NAŠE KOSOVO - ONO ŠTO JE SILOM OTETO TO SE I VRATI!

Izetbegović je naveo i da je Merkelova postavljala pitanja članovima Predsedništva BiH i da je pitala i da li će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u Sarajevo i da li će održati skup.

VUČIĆ: Sa Srbijom ne može da se razgovara jezikom ultimatuma i pretnji!

- Rekao sam da ću i ja s Erdoganom prisustvovati skupu Unije evropskih turskih demokrata. Ni Merkelova ni Erdogan nisu šefovi BiH, ali su svi dobrodošli u BiH. Kada pogledate spisak onoga što je Erdogan uradio dobro za BiH i spisak nečeg lošeg, ovo drugo ne možete ni naći. Erdoganova poseta Sarajevu nikome ne bi trebalo da bude sporna - rekao je Izetbegović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija