• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

14.05.2018

12:39

NA HRVATSKU KRENILO 120.000 MIGRANATA: Zagreb na nogama, ako probiju granicu NIŠTA IH VIŠE NEĆE ZAUSTAVITI!

Balkan

NA HRVATSKU KRENILO 120.000 MIGRANATA: Zagreb na nogama, ako probiju granicu NIŠTA IH VIŠE NEĆE ZAUSTAVITI!

Podeli vest

Čim je iz Republike Srpske stiglo upozorenje da se ka BiH kreće čak 120.000 migranata, na noge se digla hrvatska policija. Traži se način odbrane. Stručnjaci upozoravaju da migrante ako probiju granicu ništa više neće zaustaviti

Zbog novog priliva migranata na noge je dignuto sedam policijskih uprava koje se protežu do granice s Bosnom i Hercegovinom. Dobijen je nalog da se sprovodi znatno jači nadzor državne granice, saznaje Jutarnji list i dodaje da će se tim jedinicama poslati dodatna oprema.

Prati se i situacija u BiH, iz koje upozoravaju da im se približava i do 120.000 migranata. Kako navodi Jutarnji, u ovom trenutku nije zabležen masovniji pokušaj ulazaka migranata iz smera BiH, ali se pretpostavlja da oni trenutno ispipavaju gde je najlakše proći granicu.

- Ako nađu slabu tačku, suočićemo se sa stotinama migranata u pokušaju proboja granice - tvrdi sagovornik lista iz policijskih krugova upoznat sa ovom situacijom.

Jutarnji objašnjava da je ovaj najnoviji talas migranata nastao nakon što je nekadašnja balkanska ruta preko Makedonije, Srbije i Hrvatske praktično zatvorena.

SKRIPAL TAJNO POSEĆIVAO PRAG DOK JE BIO OTROVAN?! Češki mediji tvrde da se sastajao sa OBAVEŠTAJNOM SLUŽBOM!

Prema službenim izjavama predstavnika slovenačke policije, pritisak na ovu rutu izuzetno je veliki, a na prostoru između Grčke i Albanije u ovom trenutku je od 50.000 do 60.000 migranata kojima je jedini cilj da stignu u Zapadnu Evropu.

U Sarajevu je već haos, navodi list, i dodaje da dnevno u BiH uđe oko 100 migranata i to iz Sirije, Libije, Avganistana, Palestine, Pakistana, Alžira, Maroka, Iraka, Turske, Irana, Tunisa i drugih zemalja. U Sarajevu su migranti u centru grada podigli ilegalno šatorsko naselje jer tamošnje vlasti ne znaju kako da rešiti problem njihovog smeštaja.

VEBER BI DA POSVAĐA PUTINA I VUČIĆA! Nemac opet plasira izmišljotinu o otcepljenju Republike Srpske!

Za to vreme hrvatska vlada ćuti, ističe hrvatski list, i podseća da je nakon sastanka zemalja članica Višegradske grupe održanog u petak u Grčkoj, Hrvatska samo ovlaš spomenula da se pričalo o migrantima, dok je mađarski mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio da je taj problem bio jedan od glavnih tema.

Reuters/ Peđa Milosavljević

Osim toga, Sijarto je rekao i da su "južne i jugoistočne granice EU otvorene i bespomoćne kao i pre tri godine. Ako se novi migrantski talas nastavi, to će biti sigurnosna pretnja za Evropu".

Međutim, nevoljama Hrvatske tu nije kraj, jer se očekuje da im stigne još jedan talas migranata, ali onih koje deportuje Austrija, koja je nedavno usvojila predlog Zakona o strancima koji propisuje da će svaka osoba koja podnese prijavu za azil, a utvrdi se da je u EU ušla preko članice Unije u kojoj je na snazi Uredba "Dablin III" odmah biti vraćena u tu zemlju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija