• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2018

14:07

NISAM SIGURAN DA NEĆE DOĆI VEĆE ZLO: Pupovac pesimističan po pitanju položaja Srba u Hrvatskoj. PRISILJENI SMO DA ČUVAMO ONO ŠTO IMAMO

Balkan

NISAM SIGURAN DA NEĆE DOĆI VEĆE ZLO: Pupovac pesimističan po pitanju položaja Srba u Hrvatskoj. PRISILJENI SMO DA ČUVAMO ONO ŠTO IMAMO

Podeli vest

Poslanik u Hrvatskom saboru i lider SDS S, Milorad Pupovac, izjavio je da ta stranka podržava vladu Andreja Penkovića da bi sprečili ili odložili, ako je već nužno, da se dogodi veće zlo, ali je dodao da nije siguran koliko će u tome uspeti

Pupovac je na predstavljanju Biltena Srpskog narodnog veća Istorijski revizionizma, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2017, rekao da nije siguran da to veće zlo ipak neće doći.

- Ovo prvi put javno kažem, a to kažem zbog toga što i mediji imaju svoj deo odgovornosti, i mediji imaju svoju ulogu da prepoznaju to zlo i da glasno i jasno kažu šta o njemu misle - kazao je Pupovac, koji je komentarisao aktuelnu političku situaciju u Hrvatskoj, uzdrmanu aferom mejlova u vezi sa pripremom Lez Agrokora, što je razlog ostavke bivše potpredsednice i ministarke privrede Martine Dalić.

PUPOVAC: Nije lako biti Srbin u Hrvatskoj!

- Najjednostavnije rešenje bi bilo izaći iz vladajuće koalicije i šta onda? Nakon toga dobiti neizvesnost oko toga ko će preuzeti vlast i vladu? Hoće li se vratiti oni koji su otišli 2016. s novim ruhom i hoće li se vratiti oni koji su zapravo suodgovorni zato što je ovaj proces još uvek na snazi i prisutan, i hoće li oni ckrveni krugovi koji žele preuzeti dominacijiu nad hrvatskom politikom i koji mobilizuju celu ovu kampanju koja upravo traje preko svojih nevladinih organizacija i drugih krugova, hoće li oni uspostaviti onu vrstu poretka kakvu smatraju da je u Hrvatskoj prirodno da postoji poredak, tzv. prirodni hrvatski poredak - rekao je Pupovac prenela je regionalna N1 tv .

Milorad PupovacTanjug

Milorad Pupovac

PRISILJENI SMO DA ČUVAMO ONO ŠTO IMAMO
Kad bi znao, kaže Pupovac, gde naći odgovor na pitanje da ne bude gore, on bi ga našao.

- Ja bih ga našao, ali ja se bojim da toga odgovora nema i da smo prisiljeni da čuvamo ono što imamo, verujući da gore neće doći, iako su svi pokazatelji govore da gore dolazi, a to i vama novinarima i medijima, da znate, da prepoznate, da vidite da ne bi bilo kasno da više nemate kome postavljati tu vrstu pitanja - rekao je Pupovac.

Pupovac je naveo i da je HRT iz večeri u večer promoviše ljude koji su zagovornici, nosioci tog prirodnog političkog poretka, mislim na pojedine emisije, koje plaćamo svi, a mi zastupnici nacionalnih manjina ne želimo u tome da učestvujemo.

- Ne želimo u tome da učestvujemo, jer ne želimo da budemo sredstvo za negativnu kampanju protiv nas. Je li to prirodno i normalno? Mi zastupnici nacionalnih manjina u tome ne želimo da učestvujemo da ne bismo nanosili štetu vladajućoj koaliciji. Je li to prirodno i normalno - zapitao je Pupovac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija