• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

08.09.2018

13:39

HRVATSKI SVEŠTENIK POZVAO VERNIKE DA MIGRANTIMA NE DAJU NI VODU, NI HRANU: I on sebi daje za pravo da priča o Hristu, STRAŠNO!

Balkan

HRVATSKI SVEŠTENIK POZVAO VERNIKE DA MIGRANTIMA NE DAJU NI VODU, NI HRANU: I on sebi daje za pravo da priča o Hristu, STRAŠNO!

Podeli vest

Hrvatski sveštenik Josip Tomić, upravnik župa iz doline Kupe pozvao je na Fejsbuku vernike da migrantima ne daju vodu ni hranu, Zbog autentičnosti njegov poziv prenosimo u orginalu

- Predragi u Kristu vjernici, župljani na području Uprave župa Kupske doline! Ovih dana obavijestili su nas nekoji vjernici da su nepoznate osobe tražile od njih vodu i hranu. Iste su nepozvane ulazile na privatne posjede i obiteljske kuće, a provaljivale u napuštene kuće.

 Dragi vjernici, Crkva od svakoga po propisima traži "putnika primiti" - dakako sveta teološka znanost podrazumijeva pod time putnika, onog koji putuje od svoje kuće do cilja iz kojeg se svojoj kući vraća.

U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu htjeli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i djece u cilju naseljavanja europskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni prihvatiti našu tradiciju, običaje i kulturu.

Stoga se pozivlju svi župljani da nikoga ne primaju u svoje kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište, te smjesta redarstvenoj vlasti prijave sve one koji nisu im poznati ili nepoznati prolaze našim državnim teritorijem jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo Hrvatskom narodu već i Europi. Hrvatska je 500 godina bila predziđe kršćanstva i braniteljica Europe od islamskog krivovjerja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Europu od najezde islamske ilegalne imigracije.         
Neka oni (zapadne velevlasti) koji su u tim zemljama napravili probleme i koji su potakli i potiču ilegalnu imigraciju riješe probleme a ne da ih mi rješavamo -  napisao je Tomić.          
On je objavu u međuvremenu uklonio.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jane

pre 5 godina

Dobro, sta je tu lose i neistinito rekao ovaj svestenik?

Ko

pre 5 godina

Samo sto Hrvatska nije branila nista i nije ni postojala tih 500/godina sto je rekao.

Pepa prasac

pre 5 godina

Pa recimo one napustene kuce nisu napustene vec su obitelji oterane Ako su uopste I prezivele zna se odkada..

Boris

pre 5 godina

Potpisujem sve od riječi do riječi. Kakav senzacionalistički naslov. Svaka država i narod ima svoju tradiciju i povijest, što u tome ima loše?

Lala iz Banata

pre 5 godina

Ništa...Naročito ne ako je FALSIFICIRANA...od A do Z kao naprimer: "slavna" Hrvatska povijest...!? Koja je za prave povijesne naučenjake...- Divna HUMORESKA, iz pera vaših frustriranih historičara...!!

Nina

pre 5 godina

Eto ga sad, po njima Hrvatska branila Evropu od "najezde islamske ilegalne imigracije". Hrvatske nije ni bilo, bilo nesto malo Hrvata sto su ziveli na imanjima zemljoposednika, bili su manje vise robovi ili birosi i to je to. A sto se tice nekakve "islamske ilegalne imigracija" nije je ni bilo nego je vojska Otomana nadirala i htela da porobi Evropu. Srbi su branili Evropu od te najezde islamista i za to su cak neko vreme dobijali i platu od austrijske carevine. Zar se ne secaju te hrvatske budale zasto se i zvala Vojna Krajina. Neverovatno je do koje oni krajnosti idu da otmu tudju istoriju i identitet. Sva istorija im se svodi u Ustasluku i klanju.

Trtica

pre 5 godina

Čovek je potpuno u pravu...ovo je organizovani kriminal svetskih razmera i prema ovim "ljudima", koji su svi starosti izmedu 18 i 30 godina, ne treba imati nimalo milosti!!! Oni bez ikakvih dokumenata uspeju doci iz njihove nedođije do evrope....KAKO!!!??? Kad je kod nas bio rat nisi mogao nigde dok se ne javis crvenom krstu ili nekoj od ambasada pa ako dobijes dozvolu onda mozes negde ici.... Sve je to kriminalac do kriminalca i treba prema njima takk i postupati!!! Nikakva pomoc, nikakva empatija---hapsenje i proterivanje pod hitno!!! Svi koji se ovde a i inace prodaju kao nesto okk ljudskih prava su samo idioti koji su videli da mogu nesto profitirati te i njih treba hapsiti i u zatvore!!!!!

Lala iz Banata

pre 5 godina

To je Antihrist baš kao i Sotona... kojem služi cela katolička porta...na čelu sa papom...Da nije tako...Izvinuo bi se Srbima za zločine počinjene u ime katoličke crkve...Da nije tako tražio bi UKIDANJE SVIH NEHUMANIH SANKCIJA...da nije tako pokajao bi se pred Bogom...Da nije tako, ne bi slabio Bogorodicu umesto ISUSA HRISTA, da nije tako, čitao bi Jevanđelje umesto fašističkih pamfleta...!! Da nije tako...itd.itd.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija