• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

06.10.2018

09:54

POKS: Crna Gora da se ne stidi svoje prošlosti

Balkan

POKS: Crna Gora da se ne stidi svoje prošlosti

Podeli vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva crnogorsku javnost da osudi autore propagandnih postera s natpisom "Nikad više 1918", na kojim se Srbi i oslobodilačka vojska u Prvom svetskom ratu predstavljaju kao okupatori i zločinci

 

-  Crnogorci su se uvek ponosili svojom srpskom prošlošću i istorijom, a među njima Njegoš najviše. Pokušaj prekrajanja istorije, putem letka, neće dati rezultate, jer svaki Crnogorac zna da je srpska vojska oslobodila Crnu Goru od austro-ugarske i nemačke okupacije. Pozivamo crnogorsku javnost da jasno osude ekstremiste koji šire mržnju između braće u Srbiji i Crnoj gori i osude izdajničku propagandu pojedinaca - izjavio je Žika Gojković, narodni poslanik i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

POKS podseća i da je crnogorska skupština te 1918. godine dobrovoljno izglasala pripajanje Kraljevini SHS, a da je narod Crne Gore oduvek bio bratski sa srpskim i da su ekstremisti, iako glasni, i dalje u manjini. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pedjawot

pre 5 godina

TREBA VAS DA JE SRAM CRNOGORCI SE NE STIDE SVOJE ISTORIJE KOJE IMAMO BOGU HVALA DOSTA ZA RAZLIKU OD VAS ,KOJI SVOJU ISTORIJU KRADETE OD DRUGIH . N I K AD V I S E 1918

flamantes

pre 5 godina

Crnogorci se ne stide svoje istorije, odkud vam ta ideja? Zaboravljate da je Srpska vojska ušla u potpuno oslobođenu Crnu Goru i da su ih dočekali kao saveznike, a oni su okuprali oslobođenu zemlju saveznicu, drugi imaju ozbiljnih razloga da se stide.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija