• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com

17.10.2018

09:10

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HRVATI DRŽALI BOSANCA KAO ROBA! Iščupali mu nokte i izbili zube, PA GA OSTAVILI U GRMLJU DA UMRE!

Balkan

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HRVATI DRŽALI BOSANCA KAO ROBA! Iščupali mu nokte i izbili zube, PA GA OSTAVILI U GRMLJU DA UMRE!

Podeli vest

Stravične fotografije izgladnelog Rasima Ćufurovića (37) iz Velike Kladuše koji je u potrazi za poslom završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca zgrozile su region i svetsku javnost!

Jeziv slučaj robovlasništva uskoro bi mogao da dobije i svoj sudski epilog jer je u toku proces u opštinskom sudu u Karlovcu.

- U postupku u kojem je oštećen Rasim Ćufurović potvrđena je optužnica protiv osam optuženika, a spis se nalazi kod sudije radi zakazivanja rasprave - navela je Maja Vidović iz opštinskog suda u Karlovcu.

Na optuženičkoj klupi će se između ostalih naći članovi monstruozne porodice Velić - otac Petar i trojica njegovih sinova. Od aprila 2016. do oktobra 2017. na svom imanju prisiljavali su Ćufurovića na teški rad bez naknade iskorištavajući njegovo siromaštvo.

Optuženi su se pred tužiocem branili ćutanjem ili su u potpunosti negirali da su počinili krivično delo protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva. Njihov advokat je tada isticao da kao manjinska grupa Roma smetaju drugim susedima koji žele da ih isele iz toga područja.

Maltretirali su ga psihički i fizički, a pobegao je u oktobru prošle godine samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kad su ga teško pretukli. Bacili su ga polumrtvog u grmlje iza imanja, iz kog je ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć, pa je odvezen u karlovačku bolnicu.

Lekari su ostali šokirani zbog povreda i stanja u kom je Rasim dovezen u bolnicu. Zadobio je višestruke udarce po telu, prelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja čeljust, pa je morao na operaciju. Na leđima je imao rane koje su nastale, kako je rekao, jer je poliven sprejem za čišćenje papaka stoke.

Nokte nije imao, otpali su mu jer su ga Velići čekićem udarali po prstima na rukama i nogama, a zbog stalnih batina mokrio je krv. Zbog toga je izgubio 30 kilograma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

I to sve u skladu sa ustaskom tradicijom. Da je bio rob oni bi ga hranili da moze da radi ali oni su ga mucili da bi se nauzivali.

Jovan

pre 5 godina

To vam je hrvatska punopravna članica EU i NATO pakta moderne evrope bravo !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija