• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/IN4S

22.11.2018

20:19

MINISTAR ODBRANE MONTENEGRA NAJAVIO OTVARANJE NATO BAZE: Stanovništvo u strahu, biće legitimna META RUSKIH RAKETA!

Balkan

MINISTAR ODBRANE MONTENEGRA NAJAVIO OTVARANJE NATO BAZE: Stanovništvo u strahu, biće legitimna META RUSKIH RAKETA!

Podeli vest

Bilo kada, ako bude potrebe, aerodromi u Crnoj Gori biće na raspolaganju NATO avijaciji, kazao je ministar odbrane "Montenegra" Predrag Bošković

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je danas da aerodrom Kapino polje u Nikšiću ispunjava uslove da se u skorijem vremenu na njemu izmesti vojni aerodrom iz Podgorice, Piše portal IN4S.

Naime, portal IN4S je još pre dve godine pisao o tome da crnogorska vlast nudi svoje gradove za NATO baze, dodajući da je Nikšić i Kapino polje jedna od destinacija na kojem će se spuštati i uzletati NATO avioni.

Bošković je danas obišao aerodrom u Nikšiću, gde su sagledane mogućnosti za izmeštanje vojnog aerodroma iz Podgorice na drugu lokaciju.

- Jedna od stvari koja se sama nameće je ovaj aerodrom ovde na Kapinom polju. Prostorni kapaciteti postoje, pista koja je sanirana sa kontrolnim tornjem daju dobru polaznu osnovu, ali sve će to iziskivati značajna ulaganja kako bi se aerodrom priveo nameni, ako bi se za to odlučili - rekao je Bošković.

Na pitanje hoće aerodrom biti na raspolaganju NATO alijansi, Bošković je odgovorio da je NATO avijacija neotuđivi deo Crne Gore, jer je postala članica saveza.

- Bilo kada, ako bude potrebe, NATO avijaciji aerodromi u Crnoj Gori će biti na raspolaganju - naglasio je on.

S druge strane, jedan od osnivača Pokreta „Sloboda narodu“ Boško Vukićević kazao je da se ministar odbrane „Montenegra“ dosetio (mada je verovatnije da su odluku doneli drugi) da od Nikšića napravi primarnu vojnu metu u slučaju bilo kojeg, manje ili više ograničenog, sukoba između NATO-a i Rusije.

- Suvišno je ponavljati da takav sukob uopšte nije malo verovatan kakvim se činio pre par decenija. Osim toga, poznato je da su vojni aerodromi prvenstvene mete u slučajevima takvih ratova, kao i da NATO u bliskoj budućnosti neće imati adekvatnu odbranu od ruskih raketnih tehnologija, koje nemaju pandana u svetu - kazao je Vukićević.

No, uzevši sve to u obzir, dodaje on, kleptokrate iz čista mira, ničim izazvani, od Nikšića prave vojnu metu i njegovo stanovništvo izlažu smrtnoj opasnosti.

- Malo li su uništili i unazadili Nikšić u prethodne tri decenije, pa su se odlučile i na ovaj licemerni i podmukli korak? Uz perfidnu priču da je vojni aerodrom na Kapinom polju dobro rešenje za grad, neobavešteno stanovništvo dovode pred svršen čin - ističe Vukićević.

Zašto stanovnici Nikšića, dodaje Vukićević, nemaju prava da odlučuju o ovom pitanju?

- Zar ovakve tematike ne pripadaju materiji referendumskog izjašnjavanja? Zar stanovnik nekog grada nema prava da se izjasni o tome da li želi biti vojna meta? Sram vas bilo - zaključio je on.

 

HRVATI NA GRANICU SA SRBIJOM POSTAVLJAJU DETEKTORE LAŽI: Ako ne govorite istinu ČEKA VAS HOROR!

 

 

MILOGORCI, STIDITE LI SE VI IČEG?! OTKAZ ZA SVE SRBE U VOJSCI CRNE GORE?! Pa to nisu uradili ni Hrvati, a ratovali su sa Srbima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
master

pre 5 godina

Jednom je nas poznati strucnjak rekao, '' bice nam veci neprijatelji crnogorci/ milogorci od hrvata" nisu zasluzili veliko slovo.

flamantes

pre 5 godina

Vojska Crne Gore unaprijeđuje svoju infrastrukturu. Niko nije tražio od Crne Gore, niti traži da pravi baze na njezinoj teritoriji, kako je Crna Gora članica NATO-a, svi njezini resursi su i resursi NATO-a, kao i obratno

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija