• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2019

19:17

(FOTO/VIDEO) PREDAO SE BALKANSKI ESKOBAR! Narko bos Keljmend Baljilji bio je 3 GODINE U BEKSTVU, 10 PUTA JE IZBEGAO HAPŠENJE, a onda je Tiranu PRITISLA AMBASADA JEDNE ZAPADNE SILE!

Balkan

(FOTO/VIDEO) PREDAO SE BALKANSKI ESKOBAR! Narko bos Keljmend Baljilji bio je 3 GODINE U BEKSTVU, 10 PUTA JE IZBEGAO HAPŠENJE, a onda je Tiranu PRITISLA AMBASADA JEDNE ZAPADNE SILE!

Podeli vest

Jedan od najtraženijih albanskih krijumčara drogom, Keljmend Baljilji, predao se danas policiji nakon što je tri godine proveo u bekstvu i posle desetak bezuspešnih policijskih akcija njegovog hapšenja

Baljilji, kog su mediji prozvali "balkanskim Pablom Eskobarom", izbegavao je hapšenje od maja 2016. godine zahvaljujući navodnim političkim vezama i mreži podrške koju je razvio u Sarandi, gradu na jugu Albanije.

U februaru 2017. godine, pod pritiskom zapadnih saveznika, Albanija je hapšenje Baljiljija stavila među prioritete s obzirom da se njegov "lanac droge" proširio na teritorije susednih zemalja i NATO saveznika.

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Lešaj izjavio je novinarima da je predaja Baljiljija rezultat "sveobuhvatne, duge i kompleksne operacije sprovedene u saradnji sa albanskim partnerima".

Upitan šta je Baljiljiju ponuđeno za predaju, Lešaj je odgovorio: "Zagarantovan fer pravni postupak".

Na hapšenje Baljiljija više puta je pozivao i američki ambasador u Tirani Donald Lu zbog čega je albanski premijer Edi Rama pozvao policiju da se postara da on bude u pritvoru pre dolaska Luovog naslednika, preneo je Rojters.

Agencija AP je prenela da je Baljilji bio istaknuti zvaničnik lokalne administracije u Sarandi, kao i da se krio nakon što je Grčka za njim raspisala nalog za hapšenje.

Baljilji odbacuje optužbe, a u javnosti se pojavio i kada ga je grčka policija, u saradnji za američkog agencijom za borbu protiv droge optužila za transport 700 kilograma kanabisa u Grčku.

Uskoro posle toga je počeo da se krije. Baljilji ima dvojicu advokata, jednog u Grčkoj i drugog u Albaniji, a obojica smatraju da dokazi protiv njihovog klijenta nisu dovoljno jaki.

Albanski premijer Edi Rama je izjavio da hapšenje Baljiljija predstavlja "veliki korak u borbi protiv organizovanog kriminala".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija