• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/srbijadanas

24.01.2019

20:07

(VIDEO) SRBI KAD SE SLOŽE, BAKIR IM NIŠTA NE MOŽE: Sve partije odbacile bilo kakvu mogućnost PROMENE IMENA REPUBLIKE SRPSKE!

Balkan

(VIDEO) SRBI KAD SE SLOŽE, BAKIR IM NIŠTA NE MOŽE: Sve partije odbacile bilo kakvu mogućnost PROMENE IMENA REPUBLIKE SRPSKE!

Podeli vest

Predstavnici svih političkih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj potpisali su danas zajedničku izjavu u kojoj su upozorili da će Narodna skupština doneti odluku o budućem statusu RS u slučaju da Ustavni sud BiH prihvati moguću apelaciju Stranke demokratske akcije o promeni naziva Republike Srpske

 

U izjavi je navedeno da bi podnošenje takve apelacije bilo antidejtonsko i antiustavno delovanje i da bi predstavljalo direktan udar na Dejtonski mirovni sporazum i teritorijalni integritet BiH.

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da je na sastanku konstatovano da sam Ustav BiH ne dozvoljava ovakvu vrstu apelacije, ali da zbog ranijeg ponašanja Ustavnog suda BiH stranke iz RS izražavaju potpuno nepoverenje prema Ustavnom sudu.

- Ako apelacija bude podneta biće to flagrantno kršenje Dejtonskog sporazuma, a onda će Narodna skupština RS održati sednicu na kojoj će se doneti odluka o statusu RS i daljem delovanju srpskih predstavnika u BiH - rekao je Dodik.

On je kazao da RS ne pristaje ni na kakva uslovljavanja i da njegova stranka neće pregovarati sa SDA o formiranju vlasti na državnom nivou sve dok Izetbegović ne saopšti da ne namerava podneti apelaciju o promeni naziva Republike Srpske.

 

 

 

Lider opozicione Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica izjavio je da stranke iz RS danas upozoravaju da je političkim stavovima SDA ugrožena ustavna pozicija BiH i Dejtonski sporazum, kao i Ustav RS, koji su spremne da brane.

- Svi naši dalji koraci zavise od (lidera SDA Bakira) Izetbegovića i njegove družine koja je spremna da ruši Dejtonski mirovni sporazum - kazao je Govedarica i dodao da je SDA danas imala "prizemniji stav" u vezi sa mogućim podnošenjem apelacije Ustavnom sudu BiH.

Iz SDA je dan ranije saopšteno da će pred Ustavnim sudom BiH pokrenuti inicijativu za promenu imena Republike Srpske. Lider SDA Bakir Izetbegović je nakon toga rekao da će ipak sačekati i dao je rok od šest meseci i šansu da se promeni odnos RS prema državi.

 

RUSIJA ODMAH REAGOVALA NA BAKIROVU PROVOKACIJU! Ambasada Ruske Federacije u BiH traži vanrednu sednicu zbog zahteva SDA da Srpska promeni ime!

 

DODIK: SRPSKA MOŽE ZA ČAS PREUZETI SVOJE GRANICE: BIH visi o koncu, ako Sarajevo pokuša da UKINE RS, krah je NEMINOVAN!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hag

pre 5 godina

Bakir i SDA???Ko god to misli,budala je.Ovo je zadnji stisak oko vrata tzv.rs a rezultat je inicijative zapadnih država,a sve zarad blokada koje u bosni prave pravoslavni i očijukanja sa rusijom. Samo posmatrajte....

macan

pre 5 godina

bakir nije sam bacio buvu da ga neka vojna sila nije naterala da je baci.ovi sa slike nece u rov sigurno a jna vise nema da nam da sve nagotovo kao nekad.OPREZ

ljubo gurovic

pre 5 godina

Samo suplje bacaju nista se nece mijenjati.ova iz teherana bacena odma poslije sastanka predsednika i bakira.danas bakiru treba pomoc naseg predsednika a isto tako i mosarskom ujkanu covicu.Zatooboje leda u naseg predsednika ko u boga jer jedini spas obojici da budu u vlasti i imunitet zadrzati je nas predsednik dodik.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija